Kuyumcu soyguncusu çete yüksek teknoloji kullanmış

Ellerinde dronler, uzaktan şifre kırıcılar, güvenlik kameralarını devre dışı bırakan sistemlerle kuyumcu soygunları  düzenleyen 11 kişilik çete çökertildi..

16 Şubat 2019 Cumartesi 18:59
Kuyumcu soyguncusu çete yüksek teknoloji kullanmış






Kuyumcu soyguncusu çete yüksek teknoloji kullanmış



İstanbul ve çevresinde çok sayıda kuyumcuyu soygununu araştıran polis ekipleri, ellerinde yüksek teknoloji ürünleri kullanan 11 kişilik çeteyle karşılaştı. İstanbul ve Bilecik’te kuyumcu soyan 11 kişilik hırsızlık çetesi çökertildi. Çetenin hırsızlık planı film senaryolarını aratmadı. Çete üyeleri, önce kuyumcu dükkanlarının kepenklerinin şifrelerini dijital bir makine ile kopyaladı. Ardından drone ile keşif yaptılar. Sokak çevresindeki güvenlik kameralarını da etkisiz hale getiren zanlılar, her şeyi planladıktan sonra çatışma riskine karşı polis yelekleri giyerek soygun yaptı.

Bahçelievler’de 25 Ekim 2018 günü Sivayuşpaşa Mahallesi’nde bulunan bir kuyumcu dükkanına giren hırsızlar 2 kilo altın alarak kaçtılar. Olayın ardından Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

PROFESYONEL SOYGUN ÇETESİ ÇIKTI

Olayın ardından elde edilen güvenlik kamera görüntüleriyle, şüphelilerin kimlikleri tek tek tespit edildi. Polis yaptığı araştırmada 11 kişilik bir hırsızlık çetesiyle karşılaştı.

KUYUMCU HIRSIZLIĞI SONRASI YAKALANDILAR

Polis, çeteyle ilgili delil toplarken çete üyelerinin 11 Şubat günü Bilecik’in Bozüyük ilçesine gittiği tespit edildi. O günde ilçede bir kuyumcu soygunu yaşandı. Elde edilen delillere göre, bu hırsızlığı da İstanbul’daki çete yapmıştı.


OPERASYON DÜZENLENDİ

Elde edilen delilerle birlikte Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Esenyurt’ta 22 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda çete lideri Orhan S. ile birlikte toplam 11 kişi gözaltına alındı. Ev ve işyerlerinde yapılan aramada 32 kilo altın, 139 bin dolar, 1 adet metal eritme kazanı, 2 adet polis telsizi, 2 adet çelik yelek, toplam ağırlığı 30 kilo uyuşturucu hap ve 1 adet profesyonel drone ele geçirildi.

PLANLARI FİLM SENARYORLARINI ARATMADI

Yapılan soruşturmada çete ile ilgili film senaryolarını aratmayan önemli ayrıntılar ortaya çıktı. 

Polisin elde ettiği bilgilere göre, çete, önce soyacağı kuyumcuyu tespit ediyor, ardından da kuyumcu dükkanın kepenklerinin şifresini hazırladıkları özen bir dijital makineyle kopyalıyordu. Drone ile kuyumcu çevresinin keşfini yaptıktan sonra da harekete geçiyorlardı. Bu sırada sokağı gören güvenlik kameraları da kabloları kesilerek karartma sağlanıyordu.

Soygun sırasında polisle çatışma riskini de göz önünde bulunduran çete üyeleri çelik yelek giyiyordu. Olay yerine gelecek ekiplerden haberdar olmak için de polis telsizleri vardı. 

Soygun planının tüm detaylarına ulaşan polis, çeşitli suçlardan sabıka kaydı bulunan çete üyelerini sorgularının ardından adliyeye sevk etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.