Kuzenini balkondan atan adama 25 yıl hapis

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, üç yıl önce kuzeni Ferhat Suvari'yi, evinin 2'nci katından aşağı atarak öldüren Recep Suvari'ye 25 yıl hapis cezası verildi.

25 Şubat 2016 Perşembe 17:54
Kuzenini balkondan atan adama 25 yıl hapis






Kuzenini balkondan atan adama 25 yıl hapis

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, üç yıl önce kuzeni Ferhat Suvari'yi, evinin 2'nci katından aşağı atarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında 'kasten adam öldürmek' suçundan ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açılan tutuksuz sanık Recep Suvari, 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklandı.

Davaya konu olay, 2013 yılı Şubat ayında Kazım Dirik Mahallesi 195 sokak 26 numaradaki, Recep Suvari'ye (52) ait evin ikinci katında meydana geldi. İddiaya göre kuzeniyle birlikte alkol alan Ferhat Suvari (52) hava almak için çıktığı balkondan düşerek yaşamını yitirdi.

Olayı soruşturan savcı, Ferhat Suvari'nin düşmesinde kimsenin etkisinin saptanmadığını belirterek takipsizlik kararı verdi. Ölen Ferhat Suvari'nin kardeşi Meryem Suvari'nin Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı başvuru sonrası takipsizlik kararı kaldırıldı. Ferhat Suvari'yi ikinci kattan aşağı atmakla suçlanan Recep Suvari hakkında 'kasten adam öldürmek' suçundan dava açıldı.

SUÇLAMAYI REDDETTİ, 'ADALETE SIOĞINIYORUM' DEDİ

İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın son duruşmasına tutuksuz sanık Recep Suvari, avukatı Güngör Tosunoğlu, ölen Ferhat Suvari'nin kardeşi Meryem Suvari, avukatı Şölen Kaptan katıldı. Sanık Recep Suvari suçlamaları reddederek, Ferhat'ın amcasının oğlu olduğunu, birbirleriyle devamlı görüştüklerini, olay günü birlikte evde fazla miktarda alkol aldıklarını, kuzenine ertesi gün kursu olduğu için içeri gidip uyumasını söylediğini, kendisinin de oturma odasında uyuduğunu, bir saat sonra ambulans sesiyle uyandığını, balkondan baktığında aşağıda kalabalığın toplandığını gördüğünü, polisler gelince olayı öğrendiğini öne sürdü. Suvari, "Adalete sığınıyorum" dedi.

ARALARINDA HUSUMET VARMIŞ

Şikayetçi Meryem Suvari ise sanığın söylediklerinin doğru olmadığını, Recep Suvari ile ağabeyinin sürekli kavga ettiklerini, aralarında husumet bulunduğunu, Ferhat Suvari'nin herhangi bir psikolojik bozukluğunun da olmadığını söyledi. Ölmese 20 gün sonra işe başlayacak olan ağabeyinin balkondan atlaması için bir sebebin bulunmadığını, sanığın daha önce de Ferhat Suvari'yi dövdüğünü söyleyerek cezalandırılmasını talep etti.
Cumhuriyet Savcısı sanığın cezalandırılması yönünde mütaala verdi. Meryem Suvari'nin avukatı Şölen Kaptan da sanığın cezalandırılmasını istediklerini belirtti. Sanık Recep Suvari'nin avukatı Güngör Tosunoğlu da müvekkilinin suçsuz olduğunu öne sürüp, beraat kararı verilmesi gerektiğini belirtti.

İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANDI

Hakim Erhan Atlı başkanlığındaki mahkeme heyeti, sanık Recep Suvari'yi önce ömürboyu hapis cezasına çarptırdı, ardından duruşmalardaki iyi halini de gözönünde bulundurarak cezasını 25 yıl hapse indirip, tutuklanmasına karar verdi. Recep Suvari, polisler tarafından elleri kelepçelenip cezaevine götürüldü. Sanığın avukatı kararın temyizi için Yargıtay'a başvuracaklarını belirtti.

MAHKEMENİN TİTİZ ÇALIŞMASI

Karar sonrası konuşan Avukat Şölen Kaptan, "Savcı ve mahkeme başkanı ile üyelerin titiz çalışması sonucu dosya aydınlandı. Mahkeme gizli tanığı dinledi. Gizli tanığın ifadesi de herşeyi günyüzüne çıkartttı. Hak ve adalet yerini buldu. Bu ceza biraz olsun müvekkilerimin acısını azaltacaktır" dedi.

Son Güncelleme: 25.02.2016 17:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.