Lice'de çatışma: 1 asker şehit, 4 yaralı var

PKK'yı teröristler Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, yol güvenliği için görev yapan askerlere saldırdı. Saldırıda 1 asker şehit düştü.

27 Ağustos 2015 Perşembe 19:18
Lice'de çatışma: 1 asker şehit, 4 yaralı var






Lice'de çatışma: 1 asker şehit, 2 yaralı var



PKK'lı teröristlerin Diyarbakır Lice ilçesi Fisovası yakınlarında yol güvenliği sağlayan askerlere yönelik saldırısında 1 asker şehit düştü.

Edinilen bilgilere göre, Lice ilçesi Fisovası mevkiinde bulunan Ziyaret köyü civarında, yol güvenliğini alan askere PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Askerin anında karşılık vermesi ile çıkan çatışmada, 1 asker şehit olurken, 4 asker de yaralandı.

Yaralı askerler, helikopterle Dicle Üniversitesi'ne kaldırılırken, PKK'lıların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

GENELKURMAY OPERASYON DÜZENLENDİ

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'da 1 askerin şehit olduğunu 4 askerin ise yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 7 Ağustos 2015 tarihinde saat 15.40’da Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Güçlü köyü Dakyanuskalesi Tepe mevkiinde inşa edilen üs bölgesi ve ulaşım yolu çalışmaları kapsamında karayolları ekiplerinin emniyetini sağlayan unsurlara, roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulduğu kaydedildi.

Yapılan silahlı saldırıya anında karşılık verildiği vurgulanarak, "Çıkan çatışmada kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, kahraman dört silah arkadaşımız da hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralılar derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir" denildi.

Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı ve takviye birlikler sevk edildiği belirtilerek, "Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla muhtemel kaçış istikametleri ateş altına alınmış olup, bölgede operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Son Güncelleme: 27.08.2015 19:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.