Maçka'da terörist saldırı, 2 şehit var

Trabzon'un Maçka ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu bir astsubay şehit oldu, saldırı sırasında bir sivil vatandaş da şehit düştü.

11 Ağustos 2017 Cuma 20:57
Maçka'da terörist saldırı, 2 şehit var






Maçka'da terörist saldırı, 2 şehit var


PKK'lı teröristlerin Karadeniz'e inme planı kanlı saldırıları da beraberinde getiriyor. Trabzon'un Maçka ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada, 1 astsubay ve 1 sivil şehit oldu, 1'i asker yaralandı. Saldırı haberinin ardından bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisi sevk edilirken, elinde av tüfekleri ile vatandaşlar da arama çalışmalarına destek veriyor.

Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sıcak temas sağlandığı öğrenildi.  

Edinilen bilgiye göre; Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre, biri sivil, 2'si güvenlik görevlisi 3 kişi yaralanırken, yaralı güvenlik görevlileri ambulansla KTÜ Farabi Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralılardan başçavuş ile bir sivil tedavi gördükleri Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde şehit düştü. Bölgede çatışmaların sürdüğü bildirildi.

Trabzon Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Maçka ilçemiz kırsalında yapılan istihbarat çalışmaları sonucu 9 Ağustos tarihinde başlatılan operasyon sırasında, 11 Ağustos tarihinde, bugün saat 15.00'te bölücü terör örgütü mensuplarıyla sıcak temas sağlanmış olup operasyonel faaliyet devam etmektedir."

ÇOK SAYIDA GÜVENLİK GÜCÜ SEVK EDİLDİ


Öte yandan sıcak temasın sağlandığı bölgeye çok sayıda güvenlik gücünün sevk edildiği öğrenildi.

YARALILARA İLİŞKİN VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, teröristlere yönelik operasyonun genişletilerek devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Maçka ilçemiz kırsalında devam etmekte olan operasyonel faaliyet esnasında sağlanan sıcak temas sırasında iki güvenlik personelimiz ile bir sivil vatandaşımız yaralandı." ifadelerine yer verilmişti.


 
Anahtar Kelimeler:
OperasyonMacka
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.