Madende Mahsur Kalan İşçi 5 Ay Önceki Röportajda 'doğayla Mücadele Ediyorsunuz' Demiş

Ersin ERCAN- Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'nde, maden ocağında su basması sonucu mahsur kalan 18 işçiden Zonguldaklı 57 yaşındaki Recep Çiloğlu, Soma'da 301 madencinin öldüğü facianın ardından Hürriyet'e...

29 Ekim 2014 Çarşamba 16:38
Madende Mahsur Kalan İşçi 5 Ay Önceki Röportajda 'doğayla Mücadele Ediyorsunuz' Demiş






Ersin ERCAN- Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'nde, maden ocağında su basması sonucu mahsur kalan 18 işçiden Zonguldaklı 57 yaşındaki Recep Çiloğlu, Soma'da 301 madencinin öldüğü facianın ardından Hürriyet'e verdiği röportajda madenciliğin zorluklarını anlattı. Çiloğlu röportajında, "Kaç metre aşağıda, doğayla mücadele ediyorsunuz. Üzerinizde milyarlarca ton yük var. En riskli zanaat kolu bu. Ama ben hiç düşünmedim başka bir işi" dedi.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü maden ocağında uzun yıllar çalıştıktan sonra 1994'te emekliye ayrılan evli ve 3 çocuk babası Recep Çiloğlu, özel maden ocaklarında çalışmaya devam etti. Çiloğlu, Soma'da özel bir maden ocağında çalıştıktan sonra 4 yıl önce Ermenek'te kazanın meydana geldiği ocakta iş başı yaptı. Recep Çiloğlu, 301 madencinin yaşamını yitirdiği kazadan 5 gün sonra Hürriyet Gazetesi'ne verdiği röportajda madenciliğin güçlüklerini anlattı.
'DOĞAYLA MÜCADELE EDİYORSUNUZ' DEMİŞ
Röportajda 40 yıldır madene inip çıktığını söyleyen Çiloğlu, "Kaç metre aşağıda, doğayla mücadele ediyorsunuz. Üzerinizde milyarlarca ton yük var. En riskli zanaat kolu bu. Ama ben hiç düşünmedim başka bir işi. Oğlum da dinamitçi olarak çalışıyor madende. Onun için daha çok korkuyorum" dedi.

GÖÇÜKTEN SAĞ KURTULMUŞ
Recep Çiloğlu röportajda, TTK Üzülmez Müessesi'nde çalışırken 6 arkadaşıyla göçükte kaldıklarını ve kendi imkanlarıyla sağ olarak çıkmayı başardıklarını da söyledi. Çiloğlu'nun, ölen 301 madenciye gaz maskelerinin kullanımı konusunda yeterli eğitim verilmemesine ilişkin serzenişi de gazete haberinde yer aldı.
5-6 AY SONRA İŞİ BIRAKACAKTI
Çaycuma Köyleri Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, amcası Recep Çiloğlu'nun yaklaşık 4 yıldır Ermenek'te çalıştığını söyledi. Çiloğlu, "Amcam kent merkezinden satın aldığı dairenin kredi parasını ödemek için çalışıyordu. Bize de 5-6 ay sonra işi bırakacağını söyledi. Yer altı tecrübesi çok iyi olan amcam TTK Üzülmez Müessesesi Asma İşletme Müdürlüğü’nde çalışırken meydana gelen göçükten sağ kurtuldu. Allah’tan ümit kesilmez. Hayırlı bir haber bekliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.