Mahkeme Başkanı, çocuğa cinsel istismar sanığına beraat kararına muhalefet şerhi koydu

Felat BOZARSLAN/ DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da 2011 yılında, 9 yaşındaki erkek çocucuğu D.T.'ye cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılanan 24 yaşındaki Y.D. hakkında 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi beraat...

09 Mart 2015 Pazartesi 12:02
Mahkeme Başkanı, çocuğa cinsel istismar sanığına beraat kararına muhalefet şerhi koydu






Felat BOZARSLAN/ DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da 2011 yılında, 9 yaşındaki erkek çocucuğu D.T.'ye cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılanan 24 yaşındaki Y.D. hakkında 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi beraat kararı verdi. Mahkeme Başkanı, olayın tanık ifadesi ile doğrulandığını belirterek karara muhalefet şerhi koydu. Karar, iki hakimin oy çokluğuyla verildi.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre olay 2011 yılında merkez Bağlar İlçesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Y.D., olay tarihinde 9 yaşında olan D.T.'yi zorla bir apartmanın çatı katına götürdü. Burada çocuğa cinsel istismarda bulunan Y.D., "Başkasına söylersen seni öldürürüm" diyerek de onu tehdit etti. Y.D. bir süre sonra küçük çocuğu yine aynı apartmana zorla götürerek bir kez daha cinsel istismarda bulunduğunu kaydeden savcı, bu sırada binada oturan bir kişinin sesleri duyarak çatı katına çıktığını belirtti. İddianamede çatı katına çıkan bina sakininin şüpheliyi pantolonu inik şekilde mağdurun arkasında gördüğünü, Y.D.'nin bunu fark etmesi ile kaçtığı kaydedildi.
SAVCI 43 YIL CEZA İSTEDİ, MAHKEME BERAAT ETTİRDİ
Mağdurun vücudunda herhangi bir darp izine rastlanmadığı belirtilen iddianamede, şüpheli Y.D.'nin 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'cinsel amaçlı çocuğu hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 43 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianamenin kabul edilmesinin ardından tutuklu sanık Y.D.'nin yargılanması Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.
İfadesinde böyle bir suç işlemediğini söyleyen ve suçlamaları reddeden sanık, dava devam ederken tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Duruşmalarda dinlenen tanık B.E. ise oturduğu binanın çatı katından ses gelmesi üzerine yukarıya çıktığını, çatı katında sanığı pantolonu inik şekilde mağdurun arkasında gördüğünü söyledi.

Davanın geçen hafta gün görülen son celsesinde esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanığın suçu işlediğinin tüm dosya kapsamından tespitli olduğunu belirterek, cezalandırılmasını istedi.
Sanık avukatı ise mağdurun ifadelerinin çelişkili olduğunu belirterek, "Mağdur ve sanıktan alınan kan örnekleri ile mağdurun iç çamaşırından alınan örnekler uyumlu çıkmamıştır" diyerek müvekkilinin beraatini istedi.
Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, sanık Y.D.'nin yüklenen suçları işlediğinin sabit olmaması nedeniyle oy çokluğu ile beraatine karar verdi.
MAHKEME BAŞKANI KARARA MUHALEFET ETTİ 
Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Adem Kahriman ise 43 yıla kadar hapisle yargılanan sanık Y.D.'nin beraat ettirilmesi kararına muhalefet şerhi koydu. Başkan Kahriman mağdurun sanığa suç yöneltmesinin gerektiren bir neden bulunmadığını belirterek, "Dosyada alınmış kriminal ve adli tıp raporlarında her ne kadar aleyhe saptama yok ise de mağdur anlatımında olayın rapor düzenlenmesinden 2 ay öncesine olduğu açıktı. Olayın rapordan 2 ay öncesine tarihlenmiş olmasına nazaran söz konusu raporların 2 ay önceki hadiseye ışık tutmasının mümkün olamayacağı düşünülmektedir. Bu cihetle hayatın olağan akışına uygun tanık beyanı ile teyit edilmiş mağdur ifadesine itibar edilerek sanığın cezalandırılması sonuç ve kanısına binaen muhalefet oyu vermek lazım gelmiştir" dedi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.