Malatya'da şehit polisin tabutuna damatlığı örtüldü

Nusaybin'de teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında şehit düşen Özel Harekat Polis Memuru Oğuzhan Günaydın'ın cenazesini Malatya'da binlerce kişi uğurladı.

20 Mart 2016 Pazar 14:25
Malatya'da şehit polisin tabutuna damatlığı örtüldü






Malatya'da şehit polisin tabutuna damatlığı örtüldü

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde teröristlerin aştığı ateş sonucu şehit düşen özel harekat polisi, 26 yaşındaki  Oğuzhan Günaydın'ın cenazesi Malatya Şehir Mezarlığı'nda düzenlenen tören ardından, yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törenle şehitlikte toprağa verildi.

Şehit polis memuru Günaydın'ın dün Malatya’ya getirilen cenazesi bugün morgdan alınarak Malatya Şehir Mezarlığı'na getirildi. Günaydın’ın annesi 43 yaşındaki Şenay Günaydın, cenaze töreninde, "Ben şehit annesiyim. Ben ağlanam. Düşmanı sevindirmem. Ben kurban olurum yiğidime. Ben 3 kardeşini daha 3'ünü de görderirim. Sen ölmedin beni kandırıyorsun" diyerek, fotoğrafına sarılıp ağladı.
Oğuzhan Günaydın'ın, çiftçi babası 45 yaşındaki Ali Günaydın da oğlunun tabutuna sarılarak dakikalarca gözyaşı döktü. Şehit polisin kardeşi, Batuhan Günaydın’da, ağbeyinin polis üniformasını giyerek cenaze törenine katıldı. Batuhan Günaydın, "Ağabey gitme,sana doyamadım" diyerek bağırdı.

2 AY ÖNCE NİŞANLANMIŞ

Şehit polis Oğuzhan Günaydın’ın 2 ay önce nişanlandığı ve Ramazan bayramından sonra evlilik planları yaptıkları ifade edildi. Polis memuru Günaydın’ın, Bingöl’de görevli olduğu ancak, geçici görevle önce Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde 90 gün görev yaptıktan sonra Nusaybin’e gönderildiği ifade edildi. Nusaybin'e 4 gün önce giden Özel Harekat polisi Oğuzhan Günaydın’ın, teröristlerin açtığı ateş sonuçu ağır yaralandığı, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olduğu ifade edildi.
Şehit polisin kardeşi, Batuhan Günaydın da, ağabeyinin polis üniformasını giyerek cenaze törenine katıldı. Günaydın, "Ağabey gitme. Sana doyamadım" diye bağırdı.
Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde, Kürtçe ağıtlar yakıldı. Şehit polis memuru Oğuzhan Günaydın’ın cenazesi şehitliğe götürülürken, kardeşi Batuhan,tabutun üzerine yatarak, şehitliğin girişine kadar gitti. 2 ay önce 20 yaşındaki Aybüke Ak ile nişanlanan Oğuzhan Günaydın’ın, nişan töreninde giydiği takım elbiseyi mezarlığa getiren anne Şenay ile teyzesi, tabutun üzerine elbiseyi koyarak ağladı. Bu sırada anne ve teyze sinir krizi geçirerek bayıldı. Anne ve teyzeye sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehit Oğuzhan Günaydın’ın cenaze törenine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi, Ak Parti Malatya Milletvekileri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile çok sayıda kişi katıldı.

Şehit olan polis memuru Oğuzhan Günaydın’ın, Karagümrük spor kulubü başkanı Cengiz Günaydın’ın amcasının oğlu olduğu ifade edildi. Cengiz Günaydın da cenaze törenine katılarak son görevini yerine getirdi.
Şehit polis memuru Oğuzhan Günaydın’ın cenaze namazını Malatya Müftüsü Ümit Çimen kıldırdı. Cenaze namazı ardından, Şehir Mezarlığı içinde bulunan şehitlikte toprağa verildi.
Son Güncelleme: 20.03.2016 14:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.