Mardin'de AK Parti seçim bürosuna bombalı saldırı

Nezir GÜNEŞ/MARDİN, () - MARDİN merkez Artuklu İlçesi'nde, AK Parti milletvekili adayı Gönül Bekin Şahkulubey'in seçim bürosuna el yapımı 2 patlayıcı atıldı. Mardin Valiliği, saldırıyla ilgili 2'sinin yaşı küçük 5 kişinin gözaltına...

20 Mayıs 2015 Çarşamba 16:31
Mardin'de AK Parti seçim bürosuna bombalı saldırı






Nezir GÜNEŞ/MARDİN, () - MARDİN merkez Artuklu İlçesi'nde, AK Parti milletvekili adayı Gönül Bekin Şahkulubey'in seçim bürosuna el yapımı 2 patlayıcı atıldı. Mardin Valiliği, saldırıyla ilgili 2'sinin yaşı küçük 5 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
AK Parti Mardin Milletvekili Adayı Gönül Bekin Şahkulubey’ın merkez Artuklu İlçesi Yalım Caddesi’nde açtığı seçim koordinasyon merkezine bu sabaha karşı el yapımı 2 patlayıcı atıldı. Seçim bürosuna atılan el yapımı patlayıcıların infilak etmesi üzerine yaralanan olmazken, büro önünde önlem alan polis aracında hasar meydana geldi. Patlamadan sonra olay yerine çok sayıda polis gönderildi. Seçim bürosu çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alındı.

VALİLİK AÇIKLAMASI
Mardin Valiliği'nde saldırıyla ilgili yapılan açıklamada, 2'sinin yaşı küçük 5 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Açıklamada, 20 Mayıs 2015 Çarşamba günü saat 00.55'de Artuklu İlçesi 13 Mart Mahallesi 1'inci Sokak üzerinde bulunan Ak Parti seçim irtibat bürosu önünde emniyet tedbiri alan ekip otosuna yönelik 2 adet el yapımı patlayıcı atıldığı belirtilerek, şöyle denildi:
"Olayın akabinde ekiplerimizin takibi sonucunda B.Ç. isimli şahıs yakalanarak göz altına alınmış, devam eden çalışmalarda olay yeri çevresinde V.B., M.A., A.U. isimli şahıslar yakalanmışlardır. Atılan el yapımı patlayıcı sonrasında görevlilerimizden yaralanan olmamış ancak ekip otosunda maddi hasar meydana gelmiştir. Konu ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda olay ile ilgisi olduğu değerlendirilen T.Ö. isimli şahıs ise adli mercilerin kararı ile ikametinde yapılan aramada yakalanmıştır. Yakalanarak gözaltına alınan şahısların yine adli mercilerin kararı ile ikametlerinde yapılan aramalarda örgütsel doküman, PKK/KCK terör örgütünün Suriye uzantısı PYD/YPG terör örgütünün sözde bayrağının, uyuşturucu olduğu değerlendirilen madde, muşta, 1 adet sahte plaka ve şahısların kullanmış oldukları cep telefonları elde edilmiştir. Yakalanarak gözaltına alınan ve yaşı küçük olan V.B. ve A.U. isimli şahısların işlemleri Çocuk Şube Müdürlüğü görevlilerince yürütülmektedir. Konu ile ilgili tahkikat devam etmekte olup, vatandaşlarımızın hür iradesini sandığa yansıtması için alınan tedbirlerimiz aralıksız devam etmektedir."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.