Marmaris'te Hdp'den Kaymakam Ve Polislere Suç Duyurusu

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), () - MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Kobani eyleminde gözaltına alınıp serbest bırakılan 10 HDP üyesi'nden 7'si, resmi izinleri olmasına rağmen kendilerine basın açıklaması yaptırmadıklarını ileri...

05 Kasım 2014 Çarşamba 18:50
Marmaris'te Hdp'den Kaymakam Ve Polislere Suç Duyurusu






Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), () - MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Kobani eyleminde gözaltına alınıp serbest bırakılan 10 HDP üyesi'nden 7'si, resmi izinleri olmasına rağmen kendilerine basın açıklaması yaptırmadıklarını ileri sürdükleri Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel ve kendilerini tartakladığını iddia ettikleri Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya ile Terörle Mücadele Grup Amirliği'nde görevli polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri 'Her yer Kobani olacak' sloganıyla, geçen 1 Kasım'da, Atatürk Anıtı önünde eylem yaptı. Eylemde çıkan olaylarda HDP Marmaris temsilciliği üyesi 10 kişi, polis tarafından gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin ardından, gözaltına alınan 10 kişi serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlardan 7'si bugün Marmaris Adliyesi'nde biraraya gelerek resmi izinleri olmalarına rağmen basın açıklaması yaptımayan Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel ve kendilerini darp ettiğini ileri sürdükleri Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya ile Terörle Mücadele Grup Amirliği'nde görevli polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.
HDP Marmaris Sözcüsü Bülent Özel adliye çıkışında , "1 Kasım'ın 'Dünya Kobani günü ilan edilmesiyle bizler de HDP olarak bir basın açıklaması yapmak üzere Atatürk Caddesi'nde bulunan Atatürk Meydanı'nda toplandık. Ancak, gördük ki daha önceden organize olmuş, attığı sloganlarla açıkça MHP ve TGB taraftarı olduklarını tahmin ettiğimiz 100 kişilik ırkçı grup bizi engelleme yoluna gitti. Burada önemli olan detay, resmi bir siyasi parti olarak anayasal hakkımız olan basın açıklamamızı yaptırmayan Marmaris Kaymakamı ve bu emir ile bizleri haksız, hukuksuz şekilde darp ederek gözaltına alan polisler oldu. 7 arkadaşımız bu kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ayrıca 4 tanığımız bulunmakta. Elimizde bulunan fotoğraf ve görüntüleri şikayet dilekçemizle birlikte teslim ettik" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.