Mersin Limon Çetesi operasyonu; 6 kişilik çete yakalandı

Limon hırsızları üreticilerin kabusu oldu. Mersin Erdemli ilçesinde son günlerde üreticilerin kabusu haline gelen çete polis ekipleri tarafından çökertildi.

23 Nisan 2016 Cumartesi 13:58
Mersin Limon Çetesi operasyonu; 6 kişilik çete yakalandı






Mersin Limon Çetesi operasyonu; 6 kişilik çete yakalandı

Rusya'nın koyduğu ambargolar, kuraklık, don ve dolunun vurduğu limon üreticisi bu kez de hırsızlık çetelerinin hedefi haline geldi. Mersin'de bahçelere dadanan çete üyeleri tonlarca limonu çalarak vatandaşı zor günler yaşatıyor.

Mersin'in Erdemli ilçesinde kilosu 4 lirayı geçen yatak limona hırsızlar dadandı. Yaklaşık 35 bin liralık limon hırsızlığı ile ilgili emniyet güçlerinin ortak operasyonuyla yakalanan 6 kişi 'limon hırsızlığı çetesi' kurmak suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Hırsızların kendilerini canından bezdirdiğini anlatan çiftçi temsilcisi, jandarmaya teşekkür ziyaretinde bulundu.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Karahıdırlı Mahallesi Mazgana Mevkii'nde çiftçilere ait depolardan yatak limon çalındı. Tömük Jandarma Karakol Komutanlığı ile Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri konuyla ilgili soruşturma başlatttı. Teyakkuzda olan emniyet güçleri limon yüklü iki küçük kamyonu takibe aldı. Kamyonlardan biri Mersin-Karaman yolu üzerinde, diğeri çevre yoluna yakın bir noktada üzerindeki limon boşaltılırken yakalandı. Yaklaşık 35 bin lira değerindeki limon hırsızlığıyla ilgili soruşturmayı derinleştiren emniyet güçleri 6 kişiyi gözaltına aldı. Belirlenen depolarda yapılan aramalarda çiftçilere ait içi başaltılmış markalı kasalar bulundu.
Tömük Jandarma Karakol Komutanlığı'nda ifadeleri alınan A.Ö., A.K., F.Z. A.P., K.T. ve Y.Ü. hırsızlık amacıyla çete kurmak suçlamasıyla adlileye sevk edildi.

ÇİFTÇİ TEMSİLCİLERİNDEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Yatak limon fiyatlarının 4 lira üzerinde olduğunu belirten çiftçi temsilcisi Ömer Coşkun, "Şuana kadar çok arkadaşımız benim gibi yandı. Benim bahçemden de limon çalışmıştı, yakalandı. Depodan yatak malı çaldılar. 8,5-9 ton civarında iki küçük arabayla çıkılıyor. Şuanda arabalar yakalandı. Tömük Jandarma Karakol Komutanlığı'na, Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü personeline teşekkür ederim. İnşallah bu son olur" dedi.
Hırsızların çiftçilere kan ağlattığını anlatan Coşkun, "Maalesef hiç bulunan olmamıştı. Büyük bir şebekenin olduğunu tahmin ediyorduk. Benimle birlikte 6-7 kişinin daha malı çalındı. Çiftçileri canından bezdirmişlerdi. Ben şahsım için konuşmuyorum. Bütün çiftçiler için konuşuyorum, benim yaşadığım gibi başka bir olay yaşanmaz. Çiftçilerimizin gözü aydın. Tömük Jandarma Karakol Komutanlığı'na ve emniyetimizin bütün basamaklarındaki görevli arkadaşlara bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.