Mersin'de 100 hektar ormanlık alan yandı

MERSİN'in Gülnar İlçesi Büyükeceli Mahallesi'nde dün çıkan orman yangınında yaklaşık 100 hektarlık alanın yandığı bildirilirken, bölgede soğutma çalışmasına devam ediliyor. Akkuyu Nükleer Santrali inşaatına yaklaşık 5 kilometre...

20 Temmuz 2015 Pazartesi 15:23
Mersin'de 100 hektar ormanlık alan yandı






MERSİN'in Gülnar İlçesi Büyükeceli Mahallesi'nde dün çıkan orman yangınında yaklaşık 100 hektarlık alanın yandığı bildirilirken, bölgede soğutma çalışmasına devam ediliyor.
Akkuyu Nükleer Santrali inşaatına yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta meydana gelen yangının ardından yapılan çalışmalara Koçaşlı Mahallesi sakinleri de destek verirken, Orman Bölge Müdürlüğüne ait bir helikopter belirli aralıklarla havadan kontrolünü sürdürüyor. 12 saatte kontrol altına alınan yangında yaklaşık 100 hektar ormanlık alan kül olurken, orman içerisinde bulunan köylerde can ve mal kaybı yaşanmadı. Yangın sırasında 300 hektarlık zeytin ve narenciye bahçesi de hasar gördü. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri halen soğutma çalışmalarına devam ediyor.
İHMALLER VAR
Mersin Nükleer Karşıtı Platformu üyeleri, yangına müdahale eden helikopterlerin yakıt sorunu nedeniyle yangına geç müdahale ettiğini ileri sürdü. Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde açıklama yapan Nükleer Karşıtı Platformu üyesi ve Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, "Yangının Akkuyu Nükleer Santrali sahasına doğru ilerlemesi ihtimali üzerine önce santral alanını soğutmuşlar. Soğutma için suları boşalttıktan sonra uçak ve helikopterlerin yakıtlarının bittiği iddia ediliyor. Zaten yangının da bu kadar uzun süre devam etmesinin nedeni bu. Akşam yangın bölgesine gittiğimizde 5 helikopter ve bir yangın söndürme uçağı gelmişti. Onların gelmesi ile yangın hemen kontrol altına alındı. Sabah saatlerinde bu olay olsaydı bu kadar büyük kayıp olmayacaktı" diye konuştu.
CHP'Lİ SAĞLAR'DAN TEPKİ
CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ise orman yangınının ihmal nedeniyle kontrol altına alınamadığını ileri sürdü. Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Sağlar, köy halkının müdahalenin geç yapıldığı ve bazı araçların bozuk olduğu iddiası üzerine yetkililere şikayetleri ileterek takipçisi olacağını söyledi. Sağlar, şu değerlendirmede bulundu:
"Vatandaşlar küçük bir orman yangınının kontrol altına alınamamasına isyan ediyorlar. Halk helikopterlerin yangın alanını değil de, buradaki nükleer santralin çevresini soğuttuğunu görünce çileden çıkmış. 'Eğer oraya dökülen sular buradaki alana dökülseydi yangın bu kadar büyümezdi' diyorlar. Ayrıca helikopterlerin yakıt almak için 3.5 saat boyunca ortadan kaybolması da gerçekten halkı çok ciddi şekilde kızdırmış. Küçücük bir yangını söndürmek için deneyimli, tecrübeli insanlar, şu yüreğimize saplanan nükleer santral bölgesini korumak yerine Koçaşlı bölgesini korusalardı, oraları söndürselerdi bu kadar büyük bir tehlike ortaya çıkmazdı. İhmaller zincirinin olduğu orman yangınının takipçisi olacağım."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.