MERSİN’DE 17 ARALIK PROTESTOSU

Mustafa ERCAN- İbrahim MAŞE/ MERSİN, () - MERSİN Emek ve Demokrasi Platformu çağrısı ile toplanan eylemciler, 17 Aralık soruşturması yıl dönümünde hükümet protesto edildi. Merkez Yenişehir İlçesi’ndeki, Forum Alışveriş ve Yaşam...

17 Aralık 2014 Çarşamba 20:35
MERSİN’DE 17 ARALIK PROTESTOSU






Mustafa ERCAN- İbrahim MAŞE/ MERSİN, () - MERSİN Emek ve Demokrasi Platformu çağrısı ile toplanan eylemciler, 17 Aralık soruşturması yıl dönümünde hükümet protesto edildi.

Merkez Yenişehir İlçesi’ndeki, Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi Sanatçılar Meydanı’nda toplanan yaklaşık 500 kişi, ‘Hırsız Var, ‘Kail Polis Hesap Verecek’, ‘Polis Simit Sat Onurlu Yaşa’ sloganları atarak Ak Parti Yenişehir İlçe binasına doğru yürüyüşe geçti. ‘AKP’nin Yalanına, Soygununa ve Hırsızlığına Karşı Alanlardayız’ yazılı pankart taşıyan eylemciler, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde yolu trafiğe kapatarak sloganlar eşliğinde yürüdü. Bazı eylemciler, yüzlerine hırsız maskesi takarak ellerindeki ayakkabı kutularını TOMA’nın önüne bırakmak istedi.


Ak Parti İlçe binası önünde polis barikatı ile karşılaşan eylemciler, bir süre oturma eylemi yaptı. Ardından kalabalık adına konuşan Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Yılmaz Bozkurt, "Bugün 4 bakanın yanı sıra iktidara yakın pek çok kişinin adının karıştığı 17 Aralık operasyonunun üzerinden bir yıl geçti. Ak Parti iktidarı kamu kaynaklarının kimlere ve nasıl talan ettirildiğini tüm çıplaklığı ile ortaya çıktığı operasyonların üzerini örtmek için elinden geleni yaptı. Yolsuzlukların üzerinin örtülmesi için devlet kurumları, kadroları ve yasalar adeta hallaç pamuğuna çevrildi. Kısa süre önce kargalar güler diyerek reddettikleri cemaat yapılanmasının tasfiyesi adı altında on binlerce polis, yargıç, savcı ve bürokratın yerleri değiştirildi’’ dedi.

Basın açıklamasının ardından eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı.

FOTOĞRAF

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.