Mersin'de kaçakçılık operasyonu: 18 gözaltı

Mustafa İNSAN/MERSİN, () - MERSİN'de halk arasında 'Bit pazarı' olarak bilinen Zafer Çarşısı'nda kaçakçılara yönelik operasyon yapan polis, çok sayıda kaçak sigara, çay, cep telefonu ve cinsel içerikli hap ele geçirdi. Operasyonda 18...

03 Şubat 2015 Salı 17:02
Mersin'de kaçakçılık operasyonu: 18 gözaltı






Mustafa İNSAN/MERSİN, () - MERSİN'de halk arasında 'Bit pazarı' olarak bilinen Zafer Çarşısı'nda kaçakçılara yönelik operasyon yapan polis, çok sayıda kaçak sigara, çay, cep telefonu ve cinsel içerikli hap ele geçirdi. Operasyonda 18 kişi gözaltına alındı.
Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü'ne (KOM) bağlı ekipler sabah saatlerinde kent merkezinde bulunan Zafer Çarşısı'nda önceden belirlenen 15 işyerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Çevik kuvvet, asayiş ve narkotim ekiplerinin de destek verdiği operasyonda görev alan 150 polis tarafından yapılan operasyonda iş yerleri didik didik arandı. Aramalarda 8 bin 929 paket kaçak sigara, 149 paket kaçak çay, 168 adet cinsel içerikli hap ve 9 adet gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelere el konulurken, 2 kişinin zorluk çıkardığı operasyonda polis, 3'ü çocuk 14 kişiyi gözaltına aldı.
'TRAFİKTE POLİSLE TARTIŞTI'
Ele geçirilen malzemelerle olay yerinden ayrılan narkotim ekipleri ile trafikte seyir halindeki bir araç sürücüsü arasında İstiklal Caddesi Nokta Kavşağı'nda yol verme nedeniyle tartışma çıktı. Arbedeye dönüşen olayın ardından polisler ismi açıklanmayan sürücüyü kelepçeleyerek gözaltına aldı. Uzun süre polislere direnen ve kendi arabasına kafa attığı için yüzünden yaralanan sürücü, tartıştığı polis ile aynı arabaya binmeyi kabul etmedi. Bu sırada sürücünün kız arkadaşı göz yaşları içinde polislerle konuşarak, "Bugün nişanımız var, ne olur bırakın" demesi dikkat çekerken, gözaltına alınmaktan kurtulamadı.

Öte yandan bir istihbaratı değerlendiren KOM ekipleri, merkez Akdeniz İlçesi Çilek Mahallesi 6355 Sokak'taki depoya yaptığı operasyonda 81 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirdi. Operasyonda 3 kişi de gözaltına alındı.
Polisin gözaltına aldığı toplam 18 kişinin götürüldükleri emniyetteki sorgularının devam ettiği belirtildi.

 FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.