MEVLANA TOPLANTISINDA ÜNİVERSİTELİLERİN VALİ PROTESTOSU

Kemal ATLAN-Hakan TÜRKTAN/ ESKİŞEHİR, () - ANADOLU Üniversitesi'nde düzenlenen Mevlana'yı anma toplantısının olduğu salona giren bir grup üniversite öğrencisi 'Hırsız, katil, AKP'nin valisi üniversiteden defol' yazılı pankart...

17 Aralık 2014 Çarşamba 22:35
MEVLANA TOPLANTISINDA ÜNİVERSİTELİLERİN VALİ PROTESTOSU






Kemal ATLAN-Hakan TÜRKTAN/ ESKİŞEHİR, () - ANADOLU Üniversitesi'nde düzenlenen Mevlana'yı anma toplantısının olduğu salona giren bir grup üniversite öğrencisi 'Hırsız, katil, AKP'nin valisi üniversiteden defol' yazılı pankart açtı. Vali Tuna'nın katılmadığı toplantıda öğrenciler ile izleyiciler arasında tartışma yaşandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneği'nin katkılarıyla Anadolu Üniversitesi'nde 'Hz.Mevlana'yı Anma ve 741. Vuslat Programı Şeb-i Arus töreni' adlı etkinlik düzenlendi. Yunus Emre Kampüsü'ndeki Atatürk Kültür Merkezi'ndeki etkinliğe vali yardımcıları Rıza Dalan, Ömer Faruk Günay, Mevlana'nın 20'nci kuşak torunu olan Berna Çelebi Şener ile çok sayıda kişi katıldı. Programda açılış konuşması yapacağı duyurulan Vali Güngör Azim Tuna'nın katılmadığı etkinlikte Tuna'nın yerine Vali Yardımcılarından Rıza Dalan konuştu. Dalan kürsüde konuşma yaparken bir grup üniversite öğrencisi etkinliğin yapıldığı salona girerek 'Hırsız, katil, AKP'nin valisi üniversiteden defol' yazılı pankart açıp 'Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür' sloganı attı. Salonu dolduran izleyicilerden bazıları üniversite öğrencilerine tepki göstererek, 'burası yeri değil. Yanımızda küçük çocuklarımız var. Onlar korkuyor. Salondan dışarı çıkın. Ayrıca protesto ettiğiniz vali de burada yok' dediler.
Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneği Başkan vekili ve Mevlana'nın 20'nci kuşak torunu olan Berna Çelebi Şener de kürsüye çıkarak öğrencilere, "Ne olur, buyurun izleyin, çok mutlu oluruz. Bunları dışarıda hep birlikte tartışırız. İşimizi gücümüzü bırakarak, Mevlana'nın çağrısıyla sizler gibi buraya geldik. Birlik yolunu bulmak hepimizin çıkışı. Bunu el ele bulacağız. Nerede bulacağız? Hazreti Mevlana'da, Yunusemre'de bulacağız" dedi.

Öğrenciler de Berna Çelebi Şener'e doğru, "Biz burada ne Mevlana'yı ne de buraya gelen insanları protesto etmeye geldik. Bizim tek derdimiz vardı. Bizler, Ali İsmail'i kendi arkadaşları öldürdü diyen valiyi protesto etmek için buraya geldik. Teşekkür ederiz" diyerek salondan dışarı çıktılar. 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.