Mültecileri Kurtarma Operasyonu Termal Kamerada (2)

GİRNE AÇIKLARINDA KURTARILAN MÜLTECİLER MERSİN'E GETİRİLDİ Girne’nin 4,5 mil kuzeyinde kötü hava koşulları nedeniyle sürüklenerek batma tehlikesi geçiren Tanzanya bayraklı 50 metre boyundaki 'Haj Zaher' adlı gemiden kurtarılan...

23 Kasım 2014 Pazar 22:27
Mültecileri Kurtarma Operasyonu Termal Kamerada (2)






GİRNE AÇIKLARINDA KURTARILAN MÜLTECİLER MERSİN'E GETİRİLDİ

Girne’nin 4,5 mil kuzeyinde kötü hava koşulları nedeniyle sürüklenerek batma tehlikesi geçiren Tanzanya bayraklı 50 metre boyundaki 'Haj Zaher' adlı gemiden kurtarılan 300’e yakın mülteci, uluslar arası kurallar gereği çıkış yaptıkları Mersin’e getirildi.


KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Mersin’de konuşlu bulunan Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarılan mülteciler, doktor ve hemşireden oluşan sağlık ekibinin refakatinde özel bir firmaya ait deniz otobüsü ile Mersin Limanı 10 nolu rıhtıma getirildi. Gemide kontrolden geçirilen, aralarında çok sayıda çocuk ve kadının da bulunduğu mülteciler, rıhtıma konuşlandırılan otobüslerle alınarak Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne götürüldü.

Gemi içerisinde yapılan üst araması sırasında, üstünü aratmak istemeyen bir mülteci ile görevliler arasında gerginlik yaşandı. Daha sonra mültecilerin kendi aralarında yaşanan gerginlik, görevliler tarafından büyümeden engellendi. Otobüslere alınan bazı mülteciler kameralara barış işareti yaparken, mültecilerin rahat tavırlar sergilemesi ise dikkatlerden kaçmadı.

İbrahim MAŞE-Mustafa İNSAN/ MERSİN, ()

FOTOĞRAF

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.