Muş'ta feci kaza: Yolcu otobüsü dereye uçtu 6 ölü var

Muş'ta, yolcu otobüsü, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle sürücüsünün kontrolünden çıkıp, dereye uçtu. Kazada 6 kişi öldü, 29 kişi de yaralandı.

19 Ocak 2018 Cuma 12:02
Muş'ta feci kaza: Yolcu otobüsü dereye uçtu 6 ölü var






Muş'ta feci kaza: Yolcu otobüsü dereye uçtu 6 ölü var

Feci kaza sabah saat 08.00 sıralarında, Muş'a 50 kilometre uzaklıktaki Solhan mevkisinde meydana geldi. Hatay'dan Muş'a giden Adnan Öletaş yönetimindeki Lider Muş firmasına ait, 34 DF 3668 plakalı yolcu otobüsü, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kontrolden çıkıp, dereye uçtu. Kazada ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 24 kişi de yaralandı. Yaralılar, ihbar üzerine bölgeye sevk edilen ambulanslarla Muş ve Bingöl'deki hastanelere kaldırıldı.

VALİDEN YARALILARA ZİYARET

Muş Valisi Aziz Yıldırım, yolcu otobüsünün dereye uçtuğu kazada yaralananları, tedaviye alındıkları Muş Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Yaralıların sağlık durumu hakkında İl Sağlık Müdürü Serdal Türkoğlu'dan bilgi alan Vali Yıldırım, ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kazada yaralanan 29 kişinin çeşitli hastanelerde tedavi gördüğünü ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını söyleyen Yıldırım, "Hatay'dan gelen ve ilimize ait bir firmaya ait otobüs, Solhan'ı geçtikten sonra kaza yapmış. Ne yazık ki vefat eden 6 kardeşimiz var. Bunun dışında da 20 tanesi devlet hastanemizde, 2 tanesi Özel Şifa Hastanesi'nde, 7 tanesi de Solhan Devlet Hastanesi'nde olmak üzere 29 yaralımız var. Yaralılarımızın hayati tehlikeleri yok. Tedavi edilecekler. Çok kısa sürede şifa bulup, ayağa kalkacaklar, diye umut ediyoruz. İnşallah, bundan sonra öyle kazalarla karşılaşmayız. Bütün yolcularımız, bütün vatandaşlarımız güvenli bir şekilde bir ilden bir başka ile giderler. Öyle ümit ediyoruz, bu son olsun" diye konuştu.
Sürücüleri yollarda dikkatli olmaları konusunda da uyaran Vali Yıldırım, "Seyahat edenler, direksiyon başına geçenler, kara yoluna çıkanlar, mutlaka kurallara uymak durumundalar. Buradaki kaza, en ince ayrıntısına kadar incelenecek. Olayın sesebi, aydınlığa kavuşacak. Ondan sonra açıklama yapmak, daha doğru olur. Orada, yoğun bir kar yağışı var; ama bunun sebebini sadece yağışa bağlamak ve şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.