Nusaybin Belediye Başkanı Kaya, gözaltına alındı (3)

"KENDİMİZİ, KENTİMİZİ BERABER YÖNETECEKTİK" Mardin'in Nusaybin İlçesi Belediye Başkanı Sara Kaya, tutuklanmadan önce polis ekiplerinin geldiği belediye binasından çıkışında açıklama yaptı. Kaya, öz yönetim ve özerklik...

31 Ağustos 2015 Pazartesi 22:07
Nusaybin Belediye Başkanı Kaya, gözaltına alındı (3)






"KENDİMİZİ, KENTİMİZİ BERABER YÖNETECEKTİK"
Mardin'in Nusaybin İlçesi Belediye Başkanı Sara Kaya, tutuklanmadan önce polis ekiplerinin geldiği belediye binasından çıkışında açıklama yaptı. Kaya, öz yönetim ve özerklik üzerine kendileri dava açıldığını belirterek, "Mart 2014 yerel seçimlerine giderken halkımızı, kendimizi ve kentimi beraber yönetme kararı vermiştik. Biz katılımcı bir belediyecilik yapacaktık. Biz öz yönetimle özgür kimliğe gidecektik. Maalesef AKP bunu hazmetmedi. Ama şunu iyi bilsinler ki asla ve asla halkımıza verdiğimiz sözümüz üzerinde duracağız. Biz belediyeyi iki eş başkan ve belediye meclisiyle yönetmeyecektik. Biz halkımıza soracaktık. Partimizin tüzüğünde ve seçim bildirgesinde olan şekliyle yönetecektik. Nasıl AKP'nin kendi tüzüğü ve bildirgesi varsa, partimiz de böyle bir bildirge hazırlamıştı. Nusaybin'i Nusaybin halkına teslim ediyoruz" dedi.

Kaya, tutuklandıktan sonra adliye çıkışında partililer tarafından slogan ve alkışlarla karşılandı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.