Nusaybin Belediye Başkanı Kaya'ya 'öz yönetim' gözaltısı (3)

KAYA: SEÇİM BİLDİRGEMİZ 'KENDİMİZİ VE KENTİMİZİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ' Adliye çıkışında aralarınada HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli ve belediye başkanlarının da bulunduğu kalabalığa Kürtçe konuşan Nusaybin Belediye...

28 Ağustos 2015 Cuma 23:41
Nusaybin Belediye Başkanı Kaya'ya 'öz yönetim' gözaltısı (3)






KAYA: SEÇİM BİLDİRGEMİZ 'KENDİMİZİ VE KENTİMİZİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ'
Adliye çıkışında aralarınada HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli ve belediye başkanlarının da bulunduğu kalabalığa Kürtçe konuşan Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya, 9 Ağustos günü yapılan basın açıklaması sırasında orada bulunduklarını ve açıklama sonrası bazı arkadaşlarının gözaltına alındığını söyledi. Kaya, "Sabah saat 04.00'te bizim evlerimize geldiler ve bizi de gözaltına aldılar. Biz seçime girerken 'Kendimizi ve kentimizi yöneteceğiz' sloganını kullanmıştık. Seçim tüzük ve bildirgemiz 'öz yönetimle özgür kimliğe' seçime gitmiştik. Biz halkımıza, kararları kendimiz değil halkımızla alacağız sözünü vermiştik. Bu tüzüğümüzü de mahkemeye sunduk. Bu kentte yüzde 91 oy aldık, bizim kararımızı da halkımızın vermesini istedik" dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.