Nusaybin'de 45 terörist silah bıraktı teslim oldu

Nusaybin'de devam eden operasyonlar sırasında teslim olan teröristlerin sayısı artıyor. Dün 25 teröristin toplu olarak teslim olmasının ardından bugün de 45 terörist silah bırakarak teslim oldu.

26 Mayıs 2016 Perşembe 23:54
Nusaybin'de 45 terörist silah bıraktı teslim oldu






Nusaybin'de 45 terörist silah bıraktı teslim oldu


Mardin Nusaybin ilçesinde önceki gün 25 ve bugün 42 PKK'lı teröristin teslim olmasının ardından güvenlik güçleri operasyonların sürdüğü bölgede diğer PKK'lı teröristlerin teslim olması için zırhlı araçlardan anonslar yaptı.

TESLİM OLAN 42 PKK'LININ YENİ GÖRÜNTÜLERİ

Bugün Nusaybin'de teslim olan 10'u kadın 42 PKK'lı teröristin teslim olurken çekilen görüntüleri bölgedeki askeri kaynaklar tarafından paylaşıldı.

'BÖLGEDEN ÇEKİLDİK' TAKTİĞİ

Bölgeki askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre operasyon bölgesinde sıkışan PKK'lı teröristlerin çıkışını kolaylaştırmak maksadıyla 'sözde güçlerinin bölgeden çekildiği, bundan sonra operasyon sahasında kalanların sivil olduğu' yönünde kamuoyunu ve belirli çevreleri yanıltmayı amaçlayan açıklamalarda bulunulduğu tespit edildi.

KIRSALDAN GELENLERE KARŞI ÇIKARAK TESLİM OLDULAR

Bugün öğle saatlerinde operasyon bölgesinde güvenlik güçleri ile çatışmakta olan 42 PKK'lı teröristin, 4 mahallenin üst düzey gençlik örgütlenmesi sorumlularından aldıkları talimatlar doğrultusunda güvenlik kuvvetlerine teslim olduğu ve halen işlemlerinin devam ettiği belirtildi. 4 mahallenin üst düzey sözde sorumlularında olduğu 42 PKK'lı teröristin kendi aralarında kırsaldan gelenlerden bağımsız olarak karşı çıkarak anlaşıp topluca teslim oldukları ifade edildi.

OPERASYONLARIN SÜRDÜĞÜ MAHALLELERDE SİVİL VATANDAŞ BULUNMUYOR

Bölgedeki askeri kaynaklar ayrıca Nusaybin ve Şırnak'ta operasyanların sürdüğü mahallelerde hiçbir sivil vatandaş bulunmadığının altı çizdi.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.