Öcalan'ın yakalanmasını protesto eden HDP'liler gözaltında

Öcalan'ın Kenya’da yakalanarak Türkiye getirilişinin yıldönümü münasebetiyle çıkan olaylarda 59 şüpheli gözaltına alınırken bazı HDP binalarında arama yapıldı.

15 Şubat 2016 Pazartesi 01:10
Öcalan'ın yakalanmasını protesto eden HDP'liler gözaltında






Öcalan'ın yakalanmasını protesto eden HDP'liler gözaltında

İstanbul’da terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya’da yakalanarak Türkiye getirilişinin yıldönümü münasebetiyle çıkan olaylarda 59 şüpheli gözaltına alınırken bazı HDP binalarında arama yapıldı.
İstanbul’un 10 ilçesinde çıkan olaylara polis ekipleri müdahale etti. Çıkan olaylarda 59 şüpheli gözaltına alınırken,5 adet tabanca, 2 adet pompalı tüfek, çok sayıda mermi, 110 adet atıma hazır molotof, 4 adet dörtlü havai fişek rampası, 2 adet EYP, 20 adet Feza marka torpil, 21 adet kar maskesi, 4 adet kaban,1 eşofman altı, 1 adet boyunluk ve olaylarda kullanılan çok sayıda eldiven ele geçirildi.
Ayrıca çıkan olaylarda Sultangazi’ye bağlı İsmet Paşa Caddesi üzerinde eylem yapan bir gruptan açılan ateş sonucu bir polis memurunun hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandığı bildirildi.
Öte yandan patlayıcı madde ihbarı üzerine polis ekiplerinin HDP Esenyurt ve Bahçelievler ilçe binalarında arama yaptıkları öğrenildi.

GAZİ MAHALLESİNDEKİ KORSAN GÖSTERİ

Gazi Mahallesi'nde korsan gösteri düzenlemek isteyen gruba polis müdahale etti. Müdahale sırasında polisin grubu dağıtmak için zaman zaman havaya ateş açtığı gözlendi.
Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Mahallesinde toplanan kalabalık bir grup, Cizre ve Sur'daki terör operasyonlarını bahane ederek korsan gösteri ve yürüyüş yapmak istedi. Uyarılarına rağmen dağılmayan ve polise hava-i fişek, taş, şişe ve Molotoflarla saldıran gruba polis müdahale etti. Müdahalenin ardından kalabalık ara sokaklara dağıldı. Zaman zaman ara sokaklarda yeniden toplanan ve polise mukavemet eden göstericiler ile polis arasında gerginlik yaşandı.
Polis, dağılmamakta ısrar eden ve çevreye zarar veren göstericilerin dağılması için zaman zaman havaya ateş açtığı gözlendi.

Son Güncelleme: 15.02.2016 01:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.