ODTÜ'de Kobani'de ölen terörist için olaylar çıktı

Burası Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kampüsü, geleceğin Nobel ödülünü almayı hedefleyen her biri Aziz Sancar olabilecek Türk bilim adayı ile dolu olması gereken bir üniversitesi olması gerekir değil mi?

09 Ekim 2015 Cuma 21:56
ODTÜ'de Kobani'de ölen terörist için olaylar çıktı






ODTÜ'de Kobani'de ölen terörist için olaylar çıktı

Burası Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kampüsü, geleceğin Nobel ödülünü almayı hedefleyen her biri Aziz Sancar olabilecek Türk bilim adayı ile dolu olması gereken bir üniversitesi olması gerekir değil mi?

Değil! Yıllardır PKK'lı bebek katillerine özenen, her fırsatta yakıp yıkan, terör estiren, militanların borusunun öttüğü kampüs burası. Aziz Sancar hakkında tek bir etkinliğin düzenlenmediği sözde akademik ortamda bugün Kobani'de Işid militanları ile çatışırken öldürülen PKK Aziz Güler'in cenazesi için olaylar çıktı. Kobani'deti cenezenin telaşına düşen ODTÜ'lü PKK'lılar olay çıkardı.

POLİS SU SIKARAK DAĞITTI

Terör örgütü PKK saflarında terör örgütü IŞİD'e karşı savaşırken öldürülen Aziz Güler'in cenazesi yüzünden ODTÜ karıştı. ODTÜ'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yürümek isteyen gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Olaylarda bir kişi gözaltına alındı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kampüsünde toplanan ve Kobani'de IŞİD'e karşı savaşırken hayatını kaybeden Aziz Güler'in cenazesinin Türkiye'ye getirilmesini isteyen yaklaşık 300 kişilik grup, kampüsten çıkarak Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yürümek istedi. Kampüsün A1 kapısına gelen grup, 'Gençlik Aziz olup Saray'a ve AKP'ye karşı yürüyor, Aziz Güler'in cenazesini verin' pankartı açtı. Gruptan iki kişi polis yetkilisine demokratik haklarını kullanmak istediklerini, yürümek istediklerini bir sıkıntı olacağını düşünmediklerini söyledi. Polis yetkilisi bunun üzerine ''Sıkıntı olur. Demokratik talebinizi Valiliğe bir dilekçe yazarak, yer gösterme ya da alan gösterme açısından bir dilekçe vermesi gerekir. 2911'e göre buradan toplu şekilde buradan hiçbir şekilde yürüyüş yapamazsınız'' dedi. Polisten yürüyüşe izin çıkmaması üzerine öğrenciler Arkadaşlarımızı kontrol edemeyiz dedi. Polis yetkilisi Siz kontrol edemiyorsanız biz ederiz diye yanıt verdi. Uyarı anonslarının ardından polise taş ve havai fişek atan gruba çevik kuvvet ekipleri biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

YANGIN ÇIKTI


Atılan havai fişeklerin ODTÜ girişinde bulunan kuru otlara isabet etmesi nedeniyle küçük çaplı yangın çıktı. Yangın ODTÜ görevlileri tarafından söndürüldü. Olay yerine gelen sulama aracı da yanan yerde soğutma çalışması yaptı. Yangın çevrede panik yarattı. Yaklaşık iki saat süren olayların ardından grup üyeleri kampüs içine dağılırken, bir kişi gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Son Güncelleme: 09.10.2015 21:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.