Öğrenci İftarına Gelen Polisleri Facebook'ta Paylaştı

Bartın İmam Hatip Lisesi Camii imamı 45 yaşındaki Erdal Koşmaz, cami yemekhanesinde her akşam üniversite öğrencileri ve yoksullar için verdikleri iftara gelen polislerin fotoğraflarını, 'Ben her akşam iftar yaparım diye bize kafa tutan garibanlar bunlardır' notuyla Facebook'ta paylaştı.

01 Temmuz 2015 Çarşamba 18:06
Öğrenci İftarına Gelen Polisleri Facebook'ta Paylaştı






 

Öğrenci İftarına Gelen Polisleri Facebook'ta Paylaştı


Bartın İmam Hatip Lisesi Camii imamı 45 yaşındaki Erdal Koşmaz, cami yemekhanesinde her akşam üniversite öğrencileri ve yoksullar için verdikleri iftara gelen polislerin fotoğraflarını, 'Ben her akşam iftar yaparım diye bize kafa tutan garibanlar bunlardır' notuyla Facebook'ta paylaştı.

Karaköy Mahallesi'nde bulunan İmam Hatip Lisesi Camii'nin alt katındaki yemekhanede her akşam üniversite öğrencileri ve yoksullar için hayırseverlerin desteği ile iftar veriliyor. Cami imamı Erdal Koşmaz, hedef kitlenin dışında aralarında polis memurlarının da bulunduğu muhtaç olmayan kişilerin de iftara katılması sonucu öğrencilerin dışarıda kalması üzerine önlem aldı. Koşmaz, yemekhanenin camına, 'İftarlarımız öncelikli olarak öğrencilerimiz içindir' ve 'Burada iftarlara öğrenciler ve garibanlar her akşam, diğerleri 1 akşam katılabilir' yazılarını astı.

FACEBOOK'TA PAYLAŞTI

Ancak bazı polisler ve muhtaç olmayan bazı kişiler iftara gelmeye devam etti. Önceki akşam yemekhaneye üniformaları ile gelen bir grup polisle bu konuda tartışan imam Erdal Koşmaz, dün polislerin fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında, 'Ben her akşam iftar yaparım diye bize kafa tutan garibanlar bunlardır' notuyla paylaştı. Yemekhanenin içinde ayakta bekleyen öğrencilerin fotoğraflarını da paylaşan Koşmaz, altına, "Arkadaşlar şu görüntülere bir bakın; Yemekhaneye polisler her akşam grup grup geliyorlar, öğrenciler yer bulamıyor. Dışarıda yemek zorunda kalıyorlar. Biz öncelik öğrencilerin diyoruz hala anlamıyorlar ve bizi şikayete gidiyorlar" diye yazdı.

"BURASI ZENGİNİN DEĞİL GARİBANIN YERİDİR"

DHA'ya açıklama yapan imam Erdal Koşmaz, cami yemekhanesinde 10 yıldır Ramazan aylarında her akşam 300 kişiye iftar verdiklerini söyledi. Bu yıl bütünleme sınavları olduğu için öğrencilerin yoğunlukta olduğunu, dolayısıyla hedef kitlenin öğrenciler ve yoksullar olduğunu ifade eden Koşmaz, şöyle konuştu:

"Ama inadına bazıları buraya abone olmak istiyor. Öğrencilerin tadını kaçırmak istiyor. 'Ben buraya gelirim. Cebinizden mi veriyorsunuz bunun parasını' diyor. Geçtiğimiz akşam o polislerle burada tartıştık. Kendilerine, 'Arkadaşlar sizin maddi durumunuz iyi. Burada öğrencilerin öncelikli olması lazım' dedik. Ama onlar ısrarcı. Bakın burada bazı öğrenciler yer bulamadığı için ayakta yemek yiyor. Buraya her akşam abone olan, maddi durumu iyi olanlar oturmuş öğrencilerin seyrine bakıyor. Ve 'Para sizin cebinizden mi çıkıyor? Biz her akşam geliriz' diyorlar. Burası zenginin değil garibanın yeridir."

İMAMA SORUŞTURMA

Bartın Müftülüğü, imam Erdal Koşmaz hakkında soruşturma başlattı. Müftü Mahmut Gündüz yaptığı açıklamada, imamın davranışının hatalı olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Ramazan ayındayız, görevlimizin yaptığı yanlıştır. Çünkü iftara gelen kimse geri çevrilemez, sonra kendi sitesinden bir yayın yapmış, hiç yakışmadı. O imam hakkında gerekli soruşturma başlattık. Sonuç olarak gereğini yapacağız.”

Öte yandan, haberin internet sitelerinden yayınlanmasından sonra İmam Erdal Koşmaz’ın facebook hesabını kapattığı görüldü.

Son Güncelleme: 01.07.2015 18:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kerem usta 2015-07-01 20:30:10

çok ayıp hoca efendinin yaptığı, sofraya gelen bir kere geri çevrilmez böyle mübarek bir günde o sofranın mahremiyeti vardir asla ifşa edilmez. imamlık meslek değil hoca efendi gönül işidir, heyecan işidir iftar sofrasında paralı parasız zengin fakir ayrımı olmaz polis memurlarının gönlünü alacak kadar hoşgörülü değilsiniz siz zannımca sofra kurmamış tuzak kurmuşsunuz. bir din adamında olması gereken özen hoşgörü ve heyecan yerine içinizi fitne ve fesat kaplamış. polis memurları öyle söylemiş olsa bile ifşa etmek yerine onlarca izlenecek yol varken sizin yaptığınızı kınıyorum insanları camiden uzaklaştıran sizin gibi yobazlar dine olan saygımı zedelemez umarım