Öğrenci kolektifi üyeleri Vali Tuna'ya yumurta gönderdi

ESKİŞEHİR'de Öğrenci Kolektifi üyeleri, üniversitelerin öğrenci kulüp temsilcileriyle toplantı yapan Vali Güngör Azim Tuna'ya üzerinde 'Laik, demokratik, bilimsel, nitelikli, eğitim' yazılarının olduğu yumurtaları polisler aracılığıyla...

28 Şubat 2015 Cumartesi 13:07
Öğrenci kolektifi üyeleri Vali Tuna'ya yumurta gönderdi






ESKİŞEHİR'de Öğrenci Kolektifi üyeleri, üniversitelerin öğrenci kulüp temsilcileriyle toplantı yapan Vali Güngör Azim Tuna'ya üzerinde 'Laik, demokratik, bilimsel, nitelikli, eğitim' yazılarının olduğu yumurtaları polisler aracılığıyla gönderdi.
Vali Güngör Azim Tuna, Anadolu Üniversitesi ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ndeki (ESOGÜ) öğrenci kulüpleri temsilcileriyle Abacı Konak Otel'de biraraya geldi. Basına da kapalı olan kahvaltılı toplantıya, otel önüne gelen bir grup Öğrenci Kolektifi üyesi de girmek istedi. Çevik kuvvet polisleri öğrencilerin içeriye girmesine izin vermedi. Öğrenci kolektifi üyeleri de yanlarında getirdikleri, üzerlerinde 'Laik, demokratik, bilimsel, nitelikli eğitim' yazılı yumurtaları bir poşetin içerisine koyarak Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'nde görevli polislere teslim ederek Vali Güngör Azim Tuna'ya verilmesini istedi. Bir sivil polis öğrencilerin verdiği yumurtayı alıp kalabalığın yanından uzaklaştı.
Öğrenci kolektifi üyeleri önlerinde duran kalkanlı çevik kuvvet polislerine doğru yürüyerek barikatı aşmak istedi, ancak daha sonra geri çekilerek 'Şaka yaptık' dediler. Öğrenciler yaptıkları açıklamada, "Daha iç güvenlik paketi yasallaşmadan polisler geniş güvenlik önlemi alarak bizim toplantıya katılmamıza izin vermiyorlar. Bizler buraya bu kentin valisinin bu şehre yakışmadığını söylemek için buradayız. Bu kentin valisi Ali İsmail Korkmaz hakkında yaptığı açıklamalarla, AK Parti'nin valisi olmasıyla, bu kente yakışmayan bir validir. Biz toplantıyı basacak değiliz. Sadece valiye mesajımızı iletmeye geldik" dedi.

Öğrenci Kolektifi üyeleri, yaptıkları konuşmalardan sonra toplantının yapıldığı otelin önünden ayrıldı.   KA(EK)28.02.2015       FOTOĞRAFLI  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.