Öğretmenler Günü'nde Öğretmenleri Dövdüler

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR'da bayılan kız öğrenciyi hastaneye götürmek isteyen okul müdürü ve 3 öğretmen, öğrencinin yakınları tarafından dövüldü. Olay, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde meydana geldi. Kızıldağ...

26 Kasım 2014 Çarşamba 14:49
Öğretmenler Günü'nde Öğretmenleri Dövdüler






Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR'da bayılan kız öğrenciyi hastaneye götürmek isteyen okul müdürü ve 3 öğretmen, öğrencinin yakınları tarafından dövüldü.
Olay, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde meydana geldi. Kızıldağ Ortaokulu'nda acıkan 5'inci sınıf öğrencisi L.B., ders arasında kantinde sıra beklemeye başladı. Önüne geçen arkadaşlarıyla tartıştıktan sonra sinirlenen ve sınıfa giden L.B., iddiaya göre bir süre sonra baygınlık geçirdi. Öğrencilerin L.B.'nin sınıfta bayıldığını söylemesi üzerine öğretmenler L.B.'yi kontrol amacıyla hastaneye götürmek istedi.
Öğretmenler, kent merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Kızıldağ'dan ayrılmadan önce L.B.'nin bayıldığını telefonla yakınlarına bildirdi. L.B.'nin yakınları ise kendilerini beklemelerini istedi. Okula gelen dedesi, babaannesi, amcası, halası ve ağabeyi, L.B.'nin dayak yediği için bayıldığını iddia ederek, okul müdürü H.U., öğretmenler H.Ö., D.Ç. ve R.A ile tartışmaya başladı. Okul müdürü ve öğretmenleri döven L.B.'nin yakınları, diğer öğretmenler tarafından uzaklaştırıldı.

Öğretmenlerin saçlarından sürüklenerek, tekmelendiğini savunan Kamu Sen Afyonkarahisar Temsilcisi Nizamettin Şenol, yetkililerden olayın takipçisi olmalarını ve öğretmenlerin itibarı açısından yargıda yalnız bırakılmamasını istedi.
Darp olayını doğrularak, olayı duyar duymaz köye gittiğini açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise ailenin öğretmenlerden özür dilediğini kaydetti. Benzer hadiseler yaşanmaması için köy muhtarıyla görüştüğünü belirten Müdür Yalçın, "Muhtardan bu tür olayların olmaması için vatandaşlara bilgi verilmesini, halkın bilinçlendirilmesini istedik. Olaya ilgisiz kalındığı gibi bir imaj oluşturulmaya çalışılıyor. Gerekli hassasiyeti gösterdik. Öğretmenlerimizle irtibattayız" diye konuştu.
Dövülen öğretmenler ise L.B.'nin yakınlarından şikayetçi oldu.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.