Okul kaydı için sahte ikamet çetesi adliyede

Yüksek tutarda paralar karşılığında, çocuklarını iyi okullara kaydettirmek isteyen ailelere sahte ikametgahlar düzenleyen çete çökertildi. Çetenin içinde muhtarlar, nüfus memurları da var..

19 Ocak 2018 Cuma 12:37
Okul kaydı için sahte ikamet çetesi adliyede






Okul kaydı için sahte ikamet çetesi adliyede


Değişen sınav sistemlerinin ardından ailelerinin, çocuklarını iyi okullara kaydettirme telaşını paraya çevirmek isteyen çete üyeleri gözaltına alındı

Antalya'da para karşılığında öğrenci okul kayıtları için ikamet etmediği halde adres değişikleri yaptıkları tespit edilerek gözaltına alınan aralarında 3'ü nüfus müdürlüğü görevlisi ile 2 muhtarın da bulunduğu 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, resmi belgede sahtecilik yapıldığı iddiasıyla kent merkezindeki adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Muratpaşa ilçesinde görevli muhtarlar L.H.A. ve O.A. ile nüfus memurları Y.A, Z.T, A.Y'nin yanı sıra bu işlere aracılık ettiği ileri sürülen S.A, T.Y, M.A. ve M.Ö, KOM ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Suçlamaları kabul etmediler

KOM Şube Müdürlüğündeki sorgularında 9 zanlı kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Ancak ekipler belgeleri zanlıların önlerine koyunca suçu birbirlerinin üzerlerine attıkları iddia edildi. 9 zanlı, "rüşvet", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla KOM savcısına tek tek ifade vermeye başladı.

SAHTE İKAMETGAHLAR NASIL ÜRETİLDİ

Şüphelilerin, rüşvet karşılığı öğrencilerin okullara kayıtları için ikametleri bulunmadığı halde adres değişikliği yaptıkları tespit edildi.
Yeni çipli nüfus cüzdanlarını başka kişiler adına orijinal olarak düzenledikleri, noterden bu nüfus cüzdanları ile kendi veya irtibatlı oldukları kişiler adına vekalet vererek gayrimenkul satışı yapıp haksız kazanç sağladıkları da öne sürülen şüphelilerin, Türkiye'de vefat eden yabancı uyruklu kişilerin adına sahte evrak düzenledikleri de iddia edildi.
Türkiye’de ilk kez böyle bir yöntemle dolandırıcılık yaptığı öne sürüldü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.