Ömer Faruk Ilıcan Cinayetinde şoke eden detay

Ömer Faruk Ilıcan cinayetinin azmettiricisi TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu'nun operasyondan 6 saat önce villasından kaçtığı belirlendi. Kadooğlu'nun yurt dışına çıkmış olabileceği iddia ediliyor.

04 Mayıs 2018 Cuma 09:04
Ömer Faruk Ilıcan Cinayetinde şoke eden detay






Ömer Faruk Ilıcan Cinayetinde şoke eden detay

İş dünyasını sarsan Ömer Faruk Ilıcan Cinayeti'nin perde arkasını araştıran Ankara polisi önemli detaylara ulaştı. Cinayeti işleyen 5 milyon liralık alacak yüzünden işleyen Kadooğlu ailesinin, örtbas edilmesi için en az 30 milyon TL harcadığı ortaya çıktı. 

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu TÜRKONFED Başkanı firari iş adamı Tarkan Kadooğlu'nun planladığı iddia edilen Ömer Faruk Ilıcan cinayetinin azmettiricisi olarak gözaltına alınan Baba Cemal Kadooğlu tutuklandı. Cinayete adı karışan 8 kişiden 7'sinin tutuklanarak cezaevine konulduğu bildiriliyor. Bu arada İşadamı Ilıcan’ın öldürülmesine doğrudan veya dolaylı yoldan karışanların terfi ettirildikleri öne sürüldü. Kadooğlu Holding’de çalışan şüphelilerin bazılarına terfi, bazılarına para ve hediye verildiği, yaklaşık 5 milyon TL alacak nedeniyle işlenen cinayetten sonra olayı kapatmak için 30 milyon TL harcandığı iddia edildi.


TÜRKONFED'DEN İLK AÇIKLAMA: SÜRECİ İZLİYORUZ

Başkanları polis tarafından her yerde aranan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu ise bir açıklama yaparak cinayet sonrası başlatılar hukuki süreci izledikleri duyruldu. TÜRKONFED atarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Hukukun evrensel ilkesi olan masumiyet karinesi anlayışıyla TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu ile ilgili adli süreci yakından takip ediyor, sözkonusu sürecin hukuk ilkelerine uygun bir şekilde tamamlanacağına inanıyoruz.
“Şeffaflık ve hukuka uygunluktan asla taviz vermeyen bir kurum olarak, TÜRKONFED’in karar organlarının, konuyu tüm ayrıntılarıyla ivedilikle ele aldığını ve gelişmeleri titizlikle izlediğini kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

OPERASYONDAN 6 SAAT ÖNCE KAÇMIŞ

Ankara'da evinden çıktığı sıradan katledilen Kalegaz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ilıcan cinayetinin en önemli zanlısı Tarkan Kadoğlu'nun, operasyondan 6 saat önce evden kaçtığı öğrenildi. 21 Mart tarihinde Ankara Çankaya'daki evinden çıktıktan sonra uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ömer Faruk Ilıcan cinayetiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı, TÜSİAD üyesi ve TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu ile babası Cemal Kadooğlu’nun da aralarında bulunduğu bazı isimlere ulaşıldı. Olaya karıştığı iddiasıyla 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Eşzamanlı baskınlarla Tarkan Kadooğlu’nun babası Cemal Kadooğlu, 2 kuzeni ve eniştesinin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Tarkan Kadooğlu ise evinde yapılan aramada bulunamadı. 44 yaşındaki Tarkan Kadooğlu’nun evine yapılan baskından 6 saat önce kaçtığı tespit edildi. Şüpheli Tarkan Kadooğlu’nun soruşturmadan son anda haberdar olduğu için gece yarısı apar topar evden kaçtığı ortaya çıktı. Kadooğlu’nun yasadışı yollarla yurtdışına kaçtığı sanılıyor. Kadooğlu’nun operasyondan nasıl haberdar olduğuyla ilgili soruşturma başlatıldı.


CİNAYETİN AZMETTİRİCİ BABASI 

Cinayetin azmettiricisi olarak ailenin büyüğü Cemal Kadooğlu'nun adı geçiyor. Bu konuda Gazete Habertürk'te Rıdvan Tezel imzasıyla yayınlanan haberde önemli iddialar var.  Tarkan Kadooğlu’nu arama çalışmaları sürerken, ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Cinayetle ilgili yürütülen soruşturma sonunda, Kalegaz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ilıcan’ı öldürmek için Cemal Kadooğlu’nun azmettirdiği öne sürüldü. Ilıcan’ın, Gaziantep’te yaşayan Cemal Kadooğlu’nun yanına yaklaşık 5 milyon TL tutarındaki borcunu ötelemek ve yapılandırmak için gittiği öğrenildi. İddiaya göre borç ötelemesi isteyen Ilıcan’a Kadooğlu’nun “Borç iki katına çıkar” dediği, bunun üzerine IIıcan’ın da senetleri yırttığı kaydedildi. Senetlerin yırtılması üzerine Cemal Kadooğlu’nun işadamının öldürülmesi kararını verdiği, Tarkan Kadooğlu’nun da aralarında bulunduğu şüphelilerin bunun üzerine harekete geçtiği iddia edildi.


Tarkan Kadooğlu’nun yanına bazı adamlarını alarak minibüsle Ankara’ya gittiği saptandı. Ilıcan’ın evinin çevresinde "Villa alacağız" diyerek keşif yapan şüphelilerin, daha sonra işadamını evinden çıkarken pusuya düşürüp öldürdüğü ifade edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mecit 2019-02-23 11:58:45

kado