Önce güven sağladı, sonra çaldı

Akif ARICI/ ANTALYA, () - ANTALYA'da kentin farklı noktalarındaki mobilya mağazalarına müşteri gibi gelen kimliği belirsiz kişi, mağaza görevlilerini oyalayarak  binlerce lira ve cep telefonları çaldı. Muratpaşa İlçesi'ndeki mobilya...

29 Haziran 2015 Pazartesi 15:17
Önce güven sağladı, sonra çaldı






Akif ARICI/ ANTALYA, () - ANTALYA'da kentin farklı noktalarındaki mobilya mağazalarına müşteri gibi gelen kimliği belirsiz kişi, mağaza görevlilerini oyalayarak  binlerce lira ve cep telefonları çaldı.
Muratpaşa İlçesi'ndeki mobilya mağazalarından son 15 günde ardı ardına gelen hırsızlık haberleri polisi harekete geçirdi. İlk olarak 16 Haziran da İsmet Gökşen Caddesi'ndeki bir mağazaya gelen 40 yaşlarındaki şüpheli, yeni açacağı kafeterya için mobilyalara bakmak istedi. Görevlilerle yaklaşık 2 saat fikir alışverişinde bulunan ve seçtiği ürünlerin paketlenmesini isteyen şüpheli, bu arada çaktırmadan güvenlik kamerasının kayıt cihazını durdurdu. Ardından iki kadın görevlinin de meşguliyetinden faydalanarak tezgahtaki çanta ve cep telefonlarını alıp uzaklaştı. Olayı fark eden çalışanlar polis merkezine başvurarak şüphelinin eşkalini bildirdi.
GÜVEN KAZANMAK İÇİN HERŞEYİ YAPTI

Aynı şüpheli bu kez de Aspendos Bulvarı'ndaki mağazaları hedef aldı. Yakalanma ihtimaline karşı özellikle kadın görevlilerin bulunduğu mağazaları seçen şüpheli, aynı cadde üzerindeki 3 mağazadan farklı günlerde hırsızlık yaptı. Müfettiş olduğunu ve tayininin Antalya'ya çıktığını anlatan kişi, eşi için açacağı kafeteryaya mobilya almak istediğini söyledi. İşyeri görevlilerinin çay- kahve ikramlarını da geri çevirmeyen şüpheli, samimiyet göstergesi olarak da çocuğunun videosunu izlettirdi. Hırsızlığı gerçekleştirdikten sonra adres tarifi ya da sigara içme bahanesiyle dışarı çıkarak gözden kaybolan şüphelinin 5 mağazadan binlerce lira ve cep telefonları çaldığı anlaşıldı.
Polis eşkali belirlenen şüphelinin yakalanması için soruşturma başlattı.
FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.