Ordu Valisi'ne 25 Kuruşluk Tazminat Davası

AFYONKARAHİSARLI işadamı Mesut Birler, 5 Eylül 2012'de 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamanın ardından, dönemin Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun, ziyaretine gelen Genelkurmay Başkanı'na hediye vermesini eleştirdi....

05 Kasım 2014 Çarşamba 10:25
Ordu Valisi'ne 25 Kuruşluk Tazminat Davası






AFYONKARAHİSARLI işadamı Mesut Birler, 5 Eylül 2012'de 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamanın ardından, dönemin Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun, ziyaretine gelen Genelkurmay Başkanı'na hediye vermesini eleştirdi. Bugün Ordu Valisi olan Balkanlıoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla Afyonkarahisar 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Birler beraat etti. Birler de Vali Balkanlıoğlu hakkında hakkında 25 kuruşluk tazminat davası açtı.
Afyonkarahisarlı işadamı Mesut Birler, 5 Eylül 2012'de 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamanın ardından dönemin Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun kendisini ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e kilim ve bazı hediyeler sunmasını eleştirdi.
Birler'in "Sayın Genelkurmay Başkanı’na popüler bir isim gelmiş diye Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından bir halı, bir satranç takımı hediye edilmiş, bu görüntüler valiliğin resmi internet sitesinde yayınlanmıştı. Demek ki 25 askerin şehit olduğu, milletin acılı gününde Vali Balkanlıoğlu ilimize gelen popüler isimleri takip etmiştir. Sayın Genelkurmay Başkanı çok üzgün olduğunu konunun ani geliştiğini makama saygısızlık olmasın diye tepki vermediğini açıklamıştı. Vali Balkanlıoğlu’nun konuyu açıklarken söyledikleri manidar olup Türk ordusuna, Türk milletine, devletine ve aziz şehitlerimizin manevi hatıralarına hakaret ettiğini" öne sürdüğü açıklamaları nedeniyle, Vali Balkanlıoğlu, işadamı hakkında Afyonkarahisar 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde kendisine iftira ve hakaret edildiği iddiasıyla dava açtı. 4 ay önce sona eren mahkeme Mesut Birler'e yönelik suçların yasal unsurları oluşmadığından beraatine karar verdi.
Afyankarahisarlı olan ve İstanbul'da yaşayan Birler de, halen Ordu Valisi olan İrfan Balkanlıoğlu hakkında 25 kuruş tazminat istemiyle İstanbul Çağlayan Adliyesi Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava dilekçesi verdi. Mesut Birler, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun kendisi hakkında açtığı 'hakaret ve iftira' davasından beraat ettiğini, 25 şehit için 25 kuruşluk tazminat davası açtığını belirterek, "Afyon'da yaşanan cephanelik patlaması sonrasında 25 şehit varken Vali İrfan Balkanlıoğlu ilimize popüler isim gelmiş diye GenelkKurmay Başkanı Necdet Özel'e kilim hediye etmiş, sonrasında kendisine gösterilen tepkilere karşı bir takım söz ve ifadelerde bulunmuştu. Ben de bu davranış ve sözler karşısında duyarlı bir vatandaş olarak şikayetçi olmuş ve eleştirmiştim. Hakkımda açtığı 'hakaret, iftira' davasından beraat ettim, mağdur oldum. Vali Balkanlıoğlu hakkında 25 kuruşluk tazminat davası açılmasını talep ettim. Vali 'kimse bana bu olayla ilgili tepki göstermedi, acılı şehit aileleri dahi tepki göstermedi' şeklinde beyanları vardı. Ben de zaten bana açtığı davadan beraat ettim. Bu nedenle Vali İrfan Balkanlıoğlu'na 25 kuruşluk tazminat davası açtım" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.