Ovacık'a sızmaya çalışan teröristler öldürüldü

Tunceli'ye bağlı Ovacık ilçesine sızmaya çalışan 40 kişilik terörist gruba yönelik operasyon sürüyor. Teröristlerden 5'i daha öldürüldü.

23 Ekim 2016 Pazar 00:06
Ovacık'a sızmaya çalışan teröristler öldürüldü






Ovacık'a sızmaya çalışan teröristler öldürüldü



Tunceli'nin Ovacık İlçesi'ne sızmaya çalışa 40 kişilik PKK'lı grubunun püskürtülmesinin ardından devam eden hava destekli operasyonda 5 terörist daha öldürüldü. Böylece operasyonda öldürülen terörirst sayısı 7'ye çıktı. Yetkililer, yaklaşık 7 teröristin de ağır yaralı olarak arkadaşları tarafından kaçırldığını tahmin ettiklerini söyledi.

SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Sabah saatlerinde Mavi köprü ile Övençler Mahalesi'nde yaşanan çatışma sonrası yapılan arazi aramasında teröristlere ait silah ve mühimat ele geçirildi. Öldürülen PKK'lılar ile birlikte 1 uçaksavar mermisi ile çalışan Zağros keskin nişancı silahı, 2 M 16 silah, 1 Biksi makineli tüfek, 1 kanas keskin nişancı tüfeği, 5 kalaşinkof tüfek ve bu silaha ait bol miktarda mermi ele geçirildi.

5 KÖYDEKİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILDI

Öte yandan Tunceli Valiliği tarafından daha önce Ovacık İlçesi'ne bağlı 5 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Ovacık İlçemiz kırsalında devam eden operasyonlarda vatandaşın can ve mal güvenliğinin temini açısından 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu uyarınca; Ovacık İlçesi Yenisöğüt, Çemberlitaş, Otlubahçe, Yoğunçam ve Aşağıtorunoba köy/mahalleleri ve bağlı mezralarında; 22 Ekim 2016 tarihi saat 09.30 itibariyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı saat 20.00 itibariyle kaldırılmıştır" denildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.