Pasinler sapığına 50 yıl hapis: Öğretmene tecavüz edip öldürmeye kalkmıştı

2 yıl önce Pasinler'de meydana gelen tecavüz olayı sanıklarına verilen ceza Yargıtay tarafından onandı. Yargıtay Türkçe öğretmeni genç kıza saldıran sanıklara en ağır cezayı verdi.

11 Haziran 2016 Cumartesi 15:41
Pasinler sapığına 50 yıl hapis: Öğretmene tecavüz edip öldürmeye kalkmıştı






Pasinler sapığına 50 yıl hapis: Öğretmene tecavüz edip öldürmeye kalkmıştı

Erzurum Pasinler'e ilk kez Türkçe öğretmeni olarak atanan Türkçe Öğretmeni genç kıza taşla saldıran, tecavüz ederek öldürmeye kalkan sanığa 50 yıl hapis cezası verildi. Türkiye'yi ayağa kaldıran tecaüz sanığı Kadir Narmanlı ve Ümit Aydemir'e verilen ceza Yargıtay tarafından onandı.


Erzurum'un Pasinler İlçesi'nde görevli Türkçe öğretmeni A.K.'ye tecavüz eden ve ağır yaralayan iki sanığa verilen 'cinsel saldırı' cezası Yargıtay 1'nci Ceza Daire'si onandı. Yargıtay 1'nci Ceza Dairesi 2014 yılında yürürlüğe giren yasal düzenlemede, sanıklar için lehe olan hükümlerin bulunup bulunmadığının araştırılması ve uygulanıp uygulanmayacağının mahkemece tartışılmasını isteyip bir önceki kararı bozmuştu. Yerel mahkeme ise sanıklar Kadir Narmanlı ve Ümit Aydemir'e yine aynı cezayı vermişti.

Pasinler İlçesi'nde 6 Nisan 2011 tarihinde meydana gelen olayda Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nda öğretmen 27 yaşındaki A.K., evine giderken saldırıya uğradı. Saldırganlara direnen A.K., bıçaklı ve taşlı saldırıda ağır yaralandı. Tecavüze uğrayan A.K., ambulansla kaldırıldığı Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım altına alındı. Olayla ilgili 27 yaşındaki Kadir Narmanlı ile işsiz, aynı yaştaki arkadaşı Ümit Aydemir yakalandı ve mahkeme tarafından tutuklandı.

CİNSEL SALDIRI VE ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS

Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 23 Eylül 2013 tarihinde Kadir Narmanlı'ya, 'cinsel saldırı' suçundan 17, 'cinsel saldırı suçunun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla öldürmeye teşebbüsten' 17, 'zor kullanmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmaktan' 12, 'birden fazla kişi ile silahlı yağma suçundan' da 12 olmak üzere toplam 58 yıl hapis cezası verdi. Aynı mahkeme, Ümit Aydemir'i ise 'cinsel saldırı suçunun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla öldürmeye teşebbüs' suçundan 15, 'cinsel saldırı suçundan' 14, 'birden fazla kişi ile silahlı yağma suçundan' 12, 'zor kullanmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak suçundan' 9, olmak üzere toplam 50 yıl hapis cezası verdi.

Sanık avukatlarının kararı temyiz etmesi üzerine dosya Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nde görüşüldü. Yargıtay 1'nci Ceza Dairesi 30 Nisan 2014 günü verdiği kararında Kadir Narmanlı ve Ümit Aydemir'in 'cinsel saldırı' suçu dışındaki cezalarını onadı. Yargıtay 1'nci Ceza Dairesi 'cinsel saldırı' suçundan verilen cezayı bozarak 28 Haziran 2014 tarihinde yürürlüğe giren 6545 sayılı kanuna göre lehe olan hükümlerin bulunup bulunmadığının araştırılması ve uygulanıp uygulanmayacağının mahkemece tartışılmasını istedi. Yargıtay'ın bozma kararı üzerine 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 8 Temmuz 2015 günü görülen celsede, mahkeme heyeti Narmanlı ve Aydemir'e 'cinsel saldırı' suçundan daha önce verilen cezalarının aynısını uygun gördü.

Kararın yeniden temyiz edilmesi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 1'nci Ceza Dairesi Kadir Narmanlı'ya 'cinsel saldırı' suçundan verilen 17 yıl ile Ümit Aydemir'e verilen 14 yıllık cezayı bu kez onadı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.