PKK adına sözde mahkeme kuran 6 kişi gözaltına alındı

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda,  PKK adına sözde mahkeme kurdukları iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı. Ağrı Emniyet Müdürlüğü ile jandarma ekipleri, Doğubayazıt ilçe merkezinde...

03 Temmuz 2015 Cuma 16:27
PKK adına sözde mahkeme kuran 6 kişi gözaltına alındı






AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda,  PKK adına sözde mahkeme kurdukları iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı.
Ağrı Emniyet Müdürlüğü ile jandarma ekipleri, Doğubayazıt ilçe merkezinde ve ilçeye bağlı köylerde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, PKK  adına sözde mahkeme kurdukları iddia edilen Tutuklu Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAYD-DER) İlçe Temsilcisi Mehmet B., DTK Doğubayazıt delegesi Ziya Ö., DBP eski İlçe Eşbaşkanı Cemil R. ile HDP'li İbrahim B., Mehmet K., Baran Ç. gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 1 tabanca, 3 av tüfeği, 10 av tüfeği fişeği ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler ifadelerinin alınması için Uluyol Polis Karakoluna götürülürken, polis ilçede geniş güvenlik önlemi aldı.
Gözaltıların ardından HDP ilçe binası önünde, aralarında Belediye Başkanı Rohat Özbay'ın da bulunduğu yaklaşık 50 kişi operasyonu protesto etti. Belediye meydanında bulunan İnsan Hakları Anıtı'na kadar yürüyen grup adına açıklamayı yapan DBP İlçe Eş Başkanı Muhsin Kula, "AKP hükümeti 7 Haziran'dan sonraki başarımızı hazmedemeyip parti yöneticilerimize ve halka saldırıyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.