PKK Afrin'de Captagon hapı fabrikası kurmuş

1960'lı yıllarda dikkat bozukluğuyla mücadele için Almanya'da üretilen, daha sonra uyuşturucu etkisi yüzünden tüm dünyada yasaklanan Captagon için, terör örgütü PKK Afrin'de tesis kurmuş,

14 Şubat 2018 Çarşamba 08:31
PKK Afrin'de Captagon hapı fabrikası kurmuş






PKK Afrin'de Captagon hapı fabrikası kurmuş


Bütün dünyada yasaklanan sentetik uyuşturucunun atası sayılan Captagon'un, terör örgütü PKK'nın işgalinde olan Afrin'de üretildiği ortaya çıktı. Türkiye üzerinden Arap ülkelerine satışı yapılan Captagon fabrikasından, örgütün milyonlarca dolar gelir elde ettiği belirlendi.


Diyarbakır Lice'de uyuşturucu tarlaları kurutulan örgüt, kendine Afrin'de sentetik uyuşturucu fabrikası inşaa etmiş. Terör örgütü PKK/YPG, 2 yıl önce Afrin’de kurduğu sentetik uyuşturucu hapı olan ‘Captagon’ üretim tesisi Zeytin Dalı Harekâtı sonrası, satışları durunca kapısına kilit vuruldu. Fabrikanın ürettiği captagon haplarını Türkiye üzerinden Arap ülkelerine pazarlayan 29'u Türk vatandaşı 46 kişi yakalandı. Bu kişilerden 19'u tutuklanarak cezaevine yollandı. İki yıl önce Hatay polisinin yaptığı operasyonda ele geçirilen 10 milyon adetlik Captogon'ların da burada üretildiği ifade ediliyor.

KAÇAKÇILAR ÖNCE TÜRKİYE SONRA ARAP PAZARINA SATMIŞ


Terör örgütü PKK/YPG, 2 yıl önce Afrin’de sentetik uyuşturucu hap olan ‘Captagon’ üretim tesisi kurdu. Terör örgütü, İki Adam mevkiinde kurduğu tesiste üretilen hapları kaçakçılar vasıtası ile Türkiye’ye soktuktan sonra Afrika ülkelerine gönderme planları yaptı.
Türkiye’ye sokulduktan sonra Kilis-Mersin Taşucu Limanı- Suudi Arabistan hattından Afrika’ya götürülmek istenilen haplara yönelik sıkı tedbirler aldı. Kilis KOM Şubesi, son bir yılda yaptığı 11 planlı operasyonla PYD/YPG’ye ait 14.5 milyon adet hapı ele geçirdi. 29’u Türk, 17’si Suriyeli olmak üzere gözaltına alınan 46 kişiden 19’u tutuklandı.

TESİSLERİ KAPANDI

‘Zeytin Dalı Harekâtı’yla, İki Adam bölgesindeki Captagon üretim tesisinin kapandığı öğrenildi. Türkiye geçiş noktalarının tamamen kapatılması nedeniyle terör örgütünün elindeki hapları Afrika ve Avrupa’ya gönderemedikleri belirtildi. Tesisin başında olan Ahmet Muhtar’ın ise kaçtığı bildirildi. KAYNAK GAZETE HABERTÜRK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.