PKK, Kandil'de vuruldu: Zap, Metina Avaşin'e bomba yağdı

Terör örgütü PKK yandaşlarının günlerdir sürdürdüğü kanlı eylemler, kendi ilan ettiği ateşkese rağmen yaptığı kanlı saldırılar TSK'nın sabrını taşırdı. Uzun bir aradan sonra Kandil kampları havadan vuruldu..

25 Temmuz 2015 Cumartesi 02:50
PKK, Kandil'de vuruldu: Zap, Metina Avaşin'e bomba yağdı






PKK, Kandil'de vuruldu: Zap, Metina Avaşin'e bomba yağdı


Terör örgütü PKK'nın kendi ilan ettiği ateşkes sürecini aylardır sürdürdüğü saldırılarla bitirince Ankara'nın cevabı havadan geldi.

DHA Kuzey Irak'taki yerel kaynaklar, saat 00.30'dan itibaren 3 savaş uçağının Kandil Dağı çevresinde keşif uçuşu yaptığını bildirdi.

Kaynaklar saat 01.15'ten itibaren de savaş uçaklarının Kandil'de bulunan PKK hedeflerini bombaladığını kaydetti.  Kuzey Irak'taki terör kamplarına yönelik hava harekatına katılan uçak sayısı daha sonra 5 olarak bildirildi. Hedef alınan kampların ise Zap, Metina ve Avaşin olduğu iddia ediliyor..

TERÖR ÖRGÜTLERİNE AYNI MESAJ

Türkiye aynı gün aynı saatlerde havalanan uçaklarla ateş altına aldığı terör örgütlerine aynı mesajı verdi. Türk jetleri Suriye'ye IŞİD mevzilerine doğru yeniden havalandı. Öte yandan K.Irak'taki PKK kamplarına da operasyon düzenlendi

IŞİD militanlarının,  Kilis'in Erbeyli ilçesinde bir astsubayı şehit etmesinin ardından, Suriye'deki DAEŞ mevzilerine yeni bir hava operasyonu daha başlatıldı.

İlk bilgilere göre Türk F-16'ları, saatler 23.00'e yaklaşırken Suriye'deki IŞİD hedeflerine havalandı.

Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan Türk F-16'ları Suriye'deki IŞİD hedeflerini vuruyor. İstihbarat raporlarıyla belirlenen IŞİD hedefleri, F-16'lar tarafından bombalanıyor.

Bir önceki operasyondan farklı olarak bu kez Suriye hava sahasına girildiği belirtiliyor..

Başbakan Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplantı yapılıyor

ÇANKAYA'DA KRİTİK ZİRVE

Hava operasyonunda 2. dalgaHava operasyonunda 2. dalga

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki toplantı 02.20'de başladı. Toplantıda yapılan operasyonlar hakkında bilgi alınıyor ve değerlendirmeler yapılıyor.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlık ettiği toplantıya İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Bülent Arınç, eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz katılıyor.
Ayrıntılar geliyor...

Moderatör Gece yayınına katılan 24 TV muhabiri  Oğuz Şahin yaptığı açıklamada konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı; Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan saat 22:30 sularında kalkan Türk Jetleri Suriye hava sahasını ihlal ederek IŞİD hedeflerini tek tek vuruyor. Silahlı kuvvetler sınır boyunca teyakkuz halinde.


Son Güncelleme: 25.07.2015 02:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.