PKK Kulp Zeyrek Karakolu'na 10 ton bomba ile saldırmış

Diyarbakır Kulp Zeyrek Karakolu'nda Köy korucularının çatışmayla önlediği bombalı saldırının detayları ortaya çıktı. 3 teröristin kaçtığı, bir teröristin ise sağ olarak yakalandığı olayın ardından çevrede geniş çaplı önlem alındı.

30 Mayıs 2016 Pazartesi 16:01
PKK Kulp Zeyrek Karakolu'na 10 ton bomba ile saldırmış






PKK Kulp Zeyrek Karakolu'na 10 ton bomba ile saldırmış


Terör örgütü PKK'nın katliam girişimine sahne olan Diyarbakır Kulp Zeyrek Jandarma Karakolu'na 10 tonluk bombalı kamyon ile saldırdığı ortaya çıktı. Köy korucularının çatışmayla durdurduğu 3 teröristin kaçtığı, bir teröristin ise sağ olarak yakalandığı olayın ardından çevrede geniş çaplı önlem alındı.

GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nin Zeyrek Jandarma Karakolu yakınlarında dün gece patlattığı ve 5 korucu ile 1 kişinin yaralandığı patlatılan kamyonda yaklaşık 10 ton patlayıcı bulunduğu belirlendi.
Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'ne 10 kilometre uzaklıkta bulunan Zeyrek Jandarma Karakolu'na yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki kontrol noktasında dün gece bir faciadan dönüldüğü ortaya çıktı. PKK'lılar bomba yüklü kamyonla hareket halindeyken kontrol noktasındaki geçicik köy korucularının fark etmesi üzerine, kamyonu bırakıp kaçan PKK'lılar, aracı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada 5 korucu ile 1 sivil vatandaş yaralanırken, daha sonra düzenlenen operasyonda 1 PKK'lı sağ olarak ele geçirildi.

Şiddetli patlamanın ardından güvenlik güçlerinin yaptığı incelemelerde ilk belirlemelere görev daha önce çalındığı belirlenen kamyona, teröristlerin yaklaşık 10 ton patlayıcı yüklediği tespit edildi. Patlamada 200 metre uzaklıkta bulunan okulda büyük hasar görürken, patlamanın etkisiyle karayolunda büyük çukur açıldı.

Bomba yüklü aracın patlatılması sırasında olay yerinde bulunan bir korucusu, araçtaki 1 PKK'lının kendilerine doğru koşup 'yere yatın' diye bağırdığını anlatarak,  "Çatışma başlayınca araçtan inen üç kişiden biri bizim taraf koştu. Elinde silah yoktu. Bizim olduğumuz tarafa gelince 'yere yatın' diye bağırdı. Herkes yere yattı. O sırada büyük bir patlama oldu. Daha sonra bu kişiyi yakaladık. Üzerinden Glock marka silah çıktı" dedi. Güvenlik güçleri soruşturmayı sürdürüyor.
Anahtar Kelimeler:
Zeyrek Karakolu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.