PKK'lı katiller bombanın üstüne not bıraktı

Van'da sor durum, Terör örgütü PKK'lılar, güvenlik güçlerine düzenledikleri saldırı sırasında el yapımı bomba bıraktı. Bombanın üstünde ise kuyruk acılarını anlatan cümle vardı. 'Cizre ve Sur'u unutmadık'

27 Nisan 2016 Çarşamba 12:28
PKK'lı katiller bombanın üstüne not bıraktı






PKK'lı katiller bombanın üstüne not bıraktı

Van'da sor durum, Terör örgütü PKK'lılar, güvenlik güçlerine düzenledikleri saldırı sırasında el yapımı bomba bıraktı. Bombanın üstünde ise kuyruk acılarını anlatan cümle vardı. 'Cizre ve Sur'u unutmadık'

3 POLİS YARALANDI

Van’da PKK’lı teröristler devriye görevi yapan ekibin bulunduğu zırhlı araca roketatar ve el yapımı patlayıcı ile saldırdı, 3 polis yaralandı. İçinde patlayıcı bulunan bir poşetin içinde de, "Cizre ve Sur'u unutmadık" notu bulundu.
Saldırı Sabah saat 05.00 sıralarında İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi Lalapaşa sokakta meydana geldi. Devri görevi yapan polis zırhlı aracı sokaktan geçerken PKK’lılar tarafından roketatarla ateş edildi. Roketin zırhlı aracın üzerinden sıyırıp geçmesi üzerine teröristler bu kez önceden yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi.

Son Dakika haberleri, Zırhlı araçta hasar oluşurken ekipteki 3 polis yaralandı. Çağrılan ambulanslarla yaralı polisler Van Bölge eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Olay yerine sevk edilen takviye ekipler, saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlattı.

OPERASYON BÖLGESİNDE ROKET BAŞLIKLARI VE BOMBA BULUNDU

Van’da zırhlı polis aracına saldırı ardından bölgede başlatılan operasyonlarda çok sayıda roket başlığı, el bombası ve patlayıcı madde ele geçirildi.

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri bugün saat 05.00 sıralarında İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi Lalapaşa Sokak’taki saldırı ardından bölgede özel harekat polislerinin katıldığı kapsamlı operasyon başlattı. Operasyonlarda polise saldırının gerçekleştiği Lalepaşa Sokak yakınında terk edilmiş bir araç tespit etti. Çevre güvenliği alan polis ekipleri araçta yaptıkları incelemede roket başlığı ve el bombası buldu.

PATLAYICIDA 'CİZRE VE SURU UNUTMADIK' YAZISI

Bu arada, polis ekipleri saldırının gerçekleştiği bölgede çalışma yürütürken, aynı sokak yakınlarında bulunan Mahir Sokakta ise el yapımı patlayıcı, 28 kilogram Amonyum Nitrat, 40 gram A4, 170 gram TNT ile 2 adet elektrikli kapsül ele geçirdi. İçerisinde patlayıcı buluna ve siyah bir poşetle sarılı bidonunun üzerinde ise ’Cizre ve Suru unutmadık. Tolhıldan YPS-WAN’ yazılı bir not bulundu. Polis ekipleri bölgedeki operasyonlarını sürdürürken, başlatılan kapsamlı arama-tarama çalışmaları ise sürüyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.