PKK, neden Sur ilçesini seçti: Kritik sorunun cevabı

Terör örgütü PKK'lıların haftalardır yakıp yıktığı, yağmaladığı, binlerce vatandaşı evinden barkından kovduğu Diyarbakır Sur'da operasyonlar devam ederken, neden Sur ilçesi sorusuna cevap geldi.

19 Aralık 2015 Cumartesi 10:11
PKK, neden Sur ilçesini seçti: Kritik sorunun cevabı






PKK, neden Sur ilçesini seçti: Kritik sorunun cevabı

Terör örgütü PKK'lıların haftalardır yakıp yıktığı, yağmaladığı, binlerce vatandaşı evinden barkından kovduğu Diyarbakır Sur'da operasyonlar devam ederken, neden Sur ilçesi sorusuna cevap geldi. Örgüt tarihi Sur ilçesinin dar sokaklarına, zırhlkı araçlar ve iş makinalarının giremeyeceğini hesap ederek bu ilçede eylemlere ağırlık verdi. Halen örgütün dağ kadrosundan 40 kadar teröristin Sur'daki saldırıları organize ettiği istihbaratı bulunuyor.

Diyarbakır Son dakika, Diyarbakın'da son durum

TOMA'LAR ZIRHLILAR GİREMİYOR

İstihbarat birimleri Sur’un PKK için neden seçildiğini araştırdı. Örgüt ilk olarak Bağlar İlçesi'ni seçti. Ancak burada polis, TOMA ve zırhlı araçlarla arak sokaklara bile girerek müdahale edince taktik değiştirme kararı alındı. Terör örgütü tarihi yapısı nedeniyle dar sokaklarla kaplı Sur İlçesi'ne yöneldi. Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu,Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleri, iş makinelerinin ve zırhlı araçların giremeyeceği kadar dar.

KANASLA ATEŞ AÇIYORLAR

Sokakların dar olmasından faydalanan teröristler kazdıkları hendekleri ve bombalı tuzakları imha etmek isteyen güvenlik güçlerini ise kanasçılar ile hedef alıyor. Sur'da 6 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. Bombalı hendekleri kapatarak ilerleyen timler, operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. 
Operasyonlar düzenlenen sokak aralarındaki çatışmaları, dağ kadrosundan gelen 30-40 kişilik ekibin organize ettiği ortaya çıktı.
Son Güncelleme: 19.12.2015 10:15
Anahtar Kelimeler:
Diyarbakır Son Dakika
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.