PKK'nın canlı bombalarına devletten ilaç göndermişler

PKK'nın ilaç çetesine yönelik operasyonda önemli bilgilere ulaşıldı. Gözaltına alınan zanlıların sorgusu devam ederken terör örgütüne milyonlarca liralık ilaç servisi yapıldığı belirlendi.

04 Mayıs 2016 Çarşamba 22:24
PKK'nın canlı bombalarına devletten ilaç göndermişler






PKK'nın canlı bombalarına devletten ilaç göndermişler

Terör örgütü PKK'nın üzerinden uluslararası ilaç çetelerine SGK depolarından ilaç gönderen çetenin kirli yüzü ortaya çıktı. Sadece Şanlıurfa üzerinden PKK'ya 40 milyon liralık ilaç gönderildiği belirlendi. Aralarında çok sayıda doktor ve hemşirenin de bulunduğu ilaç çetesi, örgütün canlı bomba adaylarının ikna edilmesinde kullanılan etken maddelerin bulunduğu hapları temin ettiği öğrenildi.

Sahte reçete ve sağlık raporlarıyla aldıkları yüksek fiyatlı ilaçları terör örgütlerine gönderen çete çökertildi. Terör örgütleri PKK, PYD ve DAEŞ'in, sağlıklı bir insanı iki ayda canlı bombaya dönüştürebilen psikotrop türü ilaçları da bu reçete üzerinden temin ettikleri ortaya çıktı.

İstanbul polisinin 6 aydır sürdürdüğü teknik ve fiziki takip korkunç bir soygunu ortaya çıkardı. 32 ilde eş zamanlı operasyonla çökertilen çetenin, sahte reçete ve sağlık raporlarıyla terör örgütlerine 40 milyon liralık ilaç sağladıkları tespit edildi.
Diyarbakır'ı merkez olarak kullanan çetenin, PKK'nın yanı sıra PYD ve DAEŞ'e de ilaç sevkiyatı yaptığı belirlendi. SGK'dan çalınarak teröristlere gönderilenler arasında yüksek fiyatlı kanser, kemoterapi ve psikoterapi ilaçları da bulunuyor.

Canlı bomba yapmak için kullanmışlar

Star gazetesinin haberine göre, insanı 2 ay gibi bir sürede canlı bombaya dönüştürebileceği belirtilen ve kişiyi sürekli halüsinasyon halinde yaşatan psikotrop türü ilaçların da el altından DAEŞ ve PYD gruplarına teslim edildiği de gelen bilgiler arasında. Tıbbi kaynaklara göre, psikotrop maddeler, asıl olarak merkezi sinir sisteminde etkisini gösteren ve beynin işlevlerini değiştirerek algıda, ruh hâlinde, bilinçlilikte ve davranışta geçici değişikliklere neden olan kimyasallardan oluşuyor.

"Yanlış yapan en ağır bedeli ödeyecek"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sahte reçete operasyonuyla ilgili olarak, "Varsa yanlış yapan en ağır bedeli mutlaka ödeyecektir" dedi. İlaç veya tedavi istismarına karşı hassas duyarlılıkla hareket edeceklerini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, olayın artık emniyete ve hukuka intikal ettiğini ifade etti.Müezzinoğlu sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların cezası 2 yıldan az bile olsa tutuklu yargılanacaklarını belirtti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.