PKK'nın katliam otomobilini vatandaşlar ihbar etti

Terör örgütü tarafından katliam saldırısında kullanılmak üzere getirilen içi patlayıcı dolu otomobil, vatandaşların ihbarı sonucu ele geçirildi. Van İpekyolu Caddesi üzerindeki araç imha edildi.

15 Kasım 2016 Salı 00:49
PKK'nın katliam otomobilini vatandaşlar ihbar etti






PKK'nın katliam otomobilini vatandaşlar ihbar etti

PKK'lı teröristlerin kanlı saldırı için hazır tuttuğu içi patlayıcı dolu otomobil, vatandaşların duyarlılığı sayesinde ele geçirildi.

Van merkez İpekyolu ilçesinde eylem için bekletilen bir otomobilin bagajında çok sayıda mayın, tüp ve patlayıcı madde ele geçirildi.
Olay, akşam saat 22:15 sularında İpekyolu ilçesine bağlı Seyit Fehim Arvasi Mahallesinde meydana geldi. Meteoroloji sokakta eylem için bekletilen otomobilden şüphelenen vatandaşlar durumu polise bildirdi. Kısa sürede bölgeye giden polis ekipleri, sokağı araç ve yaya trafiğine kapatarak bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Araçta yapılan ön incelemenin ardından olay yerine bomba imha uzmanları çağrıldı. Şüpheli aracın kapılarını fünye ile patlatan polis ekipleri, aracın bagajında patlatılmaya hazır halde 9 adet antitank mayını 4 adet tüp 10 kilo A 4 patlayıcı ve 13 adet elektrikli kapsüllü ve kumanda düzeneği ele geçirildi. Bomba düzeneği büyük bir titizlikte etkisiz hale getirilirken, otomobil, detaylı inceleme için Van Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.