PKK, Pozantı katillerine özel eğitim vermiş

Terör örgütü Ceyhan ve Pozantı'da düzenlediği kanlı saldırılarda görev alan militanlarını özel olarak eğittiği ortaya çıktı.

03 Ağustos 2015 Pazartesi 20:56
PKK, Pozantı katillerine özel eğitim vermiş






PKK, Pozantı katillerini özel eğitmiş

Terör örgütü Ceyhan ve Pozantı'da düzenlediği kanlı saldırılarda görev alan militanlarını özel olarak eğittiği ortaya çıktı. Adana’nın Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne düzenledikleri saldırıda ölü olarak ele geçirilen PKK’lı teröristlerin infaz ve suikast konusunda özel eğitimli olduğu belirtildi. Ayrıca Pozantı saldırısı ile Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde 2 polis memurunun evlerinde şehit edilmesinin birbirine benzerliği de araştırılıyor.

Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne 31 Temmuz’da saat 02.35’de saldıran PKK’lılarla polisler arasında çıkan silahlı çatışmada, polis memurarı İsa İpek ile Serdar Kazar şehit olurken, teröristlerden 2’si ölü ele geçirildi. Olaydan sonra gözaltına alınan 2 kişinin saldırıyla ilgisi olmadığı belirlenirken, PKK’lılara gözcülük yaptığı anlaşılan 2 kişi ise halen aranıyor.

KAHRAMAN POLİS KASIĞINDAN VURULMUŞ

Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün güvenlik görüntüleri de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından detaylı incelemeye alındı. Güvenlik kamerası kayıtları incelenirken bahçeye çevre duvarından atlayarak giren 2 PKK’lının çömelerek sızmaya çalıştığı belirlendi. Bu yöntemle binaya kadar giren teröristlerden birinin susturucu takılmış tabancayla ilk karşılaştığı polis memuru İsa İpek’i şehit ettiği, ardından Serdar Kazar’a ateş ettiği; kasığından vurulan kahraman polis Kazar’ın, yaralanmasına rağmen karşılık verip tabancasındaki son kurşun bitinceye kadar çatışmayı sürdürdüğü anlaşıldı. Teröristlerin Apocu Gençlik intikam Tugayı’nın infaz ve suikast timinde yer aldığı da ileri sürüldü.

Cep telefonu da kullanmadığı belirtilen teröristlerin,  yanlarındaki mühimmatın bir bölümünü Emniyet Müdürlüğü yakınındaki menfeze bıraktıkları belirtildi. Öldürülen teröristlerin ise Emniyet Müdürlüğü’ndeki tüm personeli şehit ettikten sonra kaçmayı planladığı, ancak Serdar Kazar’ın karşılık vermesinin planlarını bozduğu belirlendi.

CEYLANPINAR İLE BENZERLİK TAŞIYOR

Teröristlerin Pozantı’daki saldırı yöntemi ile Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde evlerinde istirahat eden 2 polisin şehit edilmesinin birbirine benzerlik gösterdiği, her iki olayda kullanılan tabancalardan çıkan boş kovanların balistik incelemede karşılaştırılmasının yapıldığı da kaydedildi. DHA

Son Güncelleme: 03.08.2015 20:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.