PKK'dan savaş çağrısı: Çözüm sürecini bitirecekler...

KCK Yürütme Konseyi üyesi Sabri Ok son dakika yaptığı açıklamada müzakerelerin başlamadığı söyledi ve Kürt halkının yeni bir mücadele hamlesine hazır olması gerektiğini belirtti.

31 Ocak 2015 Cumartesi 23:54
PKK'dan savaş çağrısı: Çözüm sürecini bitirecekler...






PKK'dan savaş çağrısı: Çözüm sürecini bitirecekler...

Terör örgütü PKK, çözüm sürecini sabote edecek açıklamalara ağırlık vermeye başladı. KCK Yürütme Konseyi üyesi Sabri Ok son dakika yaptığı açıklamada müzakerelerin başlamadığı söyledi ve Kürt halkının yeni bir mücadele hamlesine hazır olması gerektiğini belirtti.
 
BU ZİHNİYETLE ÇÖZÜM OLMASI MÜMKÜN DEĞİL
 
Sterk TV'de yayımlanan ROJEV programına konuşan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok, çözüm sürecindeki son durumu değerlendirdi.
 
Çözüm sürecine ilişkin bir ilerlemenin olmadığı ve henüz müzakere sürecine geçilmediğini vurgulayan Ok, “Bırakalım çözümü henüz müzakere süreci bile başlamadı. Zaman geçiyor. Bu zihniyetle çözümün olması zordur ve olmazda. Biz AKP'nin çözüm için adım atmasını isterdik. Şubat başında, Ocak sonunda çözüm olmasını isterdik. AKP'nin çözüme gelmesini istedik ama gelmedi ve gelmesi zordur. Bu zihniyetle çözüm olması mümkün değildir” diye konuştu.
 
“Bundan sonra ne olacak?” sorusuna ilişkin de Ok, Kobani direnişinde olduğu gibi, Kürt halkının kendi öz gücüyle mücadelesini yürütüp, başarıyı elde edeceğini ileri sürdü.
 
KÜRTLER MÜCADELEYE HAZIR OLSUN
 
Kürt halkının bahar başında yeni bir ruh, yüksek bir moral ile yeni bir mücadele hamlesine hazır olması gerektiğini kaydeden Ok şöyle devam etti: “Bu mücadele çok yönlü olacaktır. Daha sonuç alıcı bir mücadele olacaktır. Bu kendini savunma, diplomatik ve siyasi bir mücadele olacaktır.”
 
Başından itibaren iki alternatif olduğunu hatırlatan Ok, “Ya müzakere ya da kendi mücadelemizle halkımızı özgürleştireceğiz, statümüzü oluşturacağız. Ama şimdi müzakere ile olmayacağı anlaşıldı. Eğer bugün yarın, yani çok kısa sürede müzakere başlamazsa bu süreç adına bir şey kalmadı diyebiliriz. AKP'nin adım atacağına yönelik şimdiye kadar bir işaret bulunmuyor” dedi.
Son Güncelleme: 31.01.2015 23:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2015-02-01 01:28:16

af cikacakmi sizce