PKK'lı bombacaıların hepsi Suriye doğumlu

İzmir'de, 14 kilo patlayıcıyla yakalanan G.S.'nin ifadesinin alınmasına başlandığı öğrenildi. Bu arada G.S.'nin saklandığı eve yapılan operasyonda ise, 8 kişi daha gözaltına alındı. 2'si kadın toplam 10 kişinin sorguları sürüyor

02 Temmuz 2015 Perşembe 17:17
PKK'lı bombacaıların hepsi Suriye doğumlu






PKK'lı bombacaıların hepsi Suriye doğumlu

İzmir'de terör örgütü PKK'nın kanlı eylemlerde kullanmak üzere hazırlık yaptığı ortaya çıktı. Sırtında 14 kilo bomba ile İzmir'e kadar gelen teröristin Suriye doğumlu olduğu açıklandı. Örgütün Kuzey Irak kamplarından Türkiye'ye giren bombacının 14 kilo bomba ile İzmir'e kadar süren yolculuğu sırasında kimlerle irtibat kurduğu ise henüz bilinmiyor. PKK'lı bombacıya yardım eden ve aynı evde kalan 10 kişinin tamamının Suriye doğumlu olduğu, 8'inin sonradan Türk vatandaşlığına geçtiği bildirildi.

10 GÖZALTI VAR

İzmir'de, 14 kilo patlayıcıyla yakalanan G.S.'nin ifadesinin alınmasına başlandığı öğrenildi. Bu arada G.S.'nin saklandığı eve yapılan operasyonda ise, 8 kişi daha gözaltına alındı. 2'si kadın toplam 10 kişinin ifade işlemlerinin de kısa süre sonra başlayacağı açıklandı. Gözaltına alınan 10 zanlıdan 2'sinin Suriye vatandaşı olduğu, diğer 8 kişinin ise yine Suriye doğumlu oldukları ancak sonradan Türk vatandaşlığına geçtikleri ortaya çıktı. Bu arada konuyla ilgili İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın da, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ile birlikte basın açıklaması yapacağı açıklandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.