PKK'lılar çevik kuvvete saldırdı: 25 polis yaralı

MARDİN'in Kızıltepe İlçesi İpek Yolu'nda seyir halinde olan çevik kuvvet polis servis aracına PKK'lılar roketatarlı saldırı düzenledi. Saldırı sırasında 25 polis memuru yaralandı

29 Ağustos 2015 Cumartesi 00:11
PKK'lılar çevik kuvvete saldırdı: 25 polis yaralı






PKK'lılar çevik kuvvete saldırdı: 25 yaralı var




Son dakika Kızıltepe, Kızıltepe son dorum, Son dakika Mardin, MARDİN'in Kızıltepe İlçesi İpek Yolu'nda seyir halinde olan çevik kuvvet polis servis aracına PKK'lılar roketatarlı saldırı düzenledi. Midibüsü sıyırıp geçen roketatar yol kenarındaki tenekelerde kaçak mazot satılan bidonlara isabet edince patlama meydana gelip yangın çıktı. Saldırıda aralarında polis ve sivil vatandaşların da bulunduğu 25 kişi yaralandı.



Mardin'in Kızıltepe İlçesi İpek Yolu üzerinde seyir halinde olan ve çevik kuvvet polislerini taşıyan servis midibüsüne, saat 21.30 sıralarında PKK'lılar roketatarlı saldırı düzenledi. PKK'lıların attığı roketatar aracı sıyırıp geçerken, yol kenarında kaçak satılan mazotların bulunduğu bidonlara isabet etti. İçleri mazot dolu olan bidonların büyük bir gürültüyle patlamasıyla birlikte yangın çıktı. Mazot bulunan bidonlar alev topu halinde çevreye yayıldı.

Saldırıda aralarında midibüsteki polislerin yanı sıra bölgede olan vatandaşların da olduğu toplam 25 kişi yaralandı. Yaralılar bölgeye giden ambulanslarla Kızıltepe Devlet Hastanesi ile özel hastaneye kaldırılarak tedavi altına alında. Bölgede çıkan yangınlar da itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

POLİS 23 YARALI VAR

Mardin'in Kızıltepe İlçesi İpek Yolu üzerinde seyir halindeki çevik kuvvet personilini taşıyan midibüse PKK'lıların attığı roketin yol kenarında kaçak satışı yapılan teneke bidonlar içindeki mazotlara isabet etmesiyle meydana gelen patlama ve yangında 9'u polis 23 kişinin yaralandığı açıklandı. İçinde 25 polisin bulunduğu midibüse şans eseri isabet etmeyen roketatarın mazot bidonlarına isabet etmesiyle çevre binalarda da hasar meydana geldi.

Yaralı 9 polisten Yasin Osan, Eyüp Ete ve Emrah Yıldırım tedavi edilmek üzere hastaneye yatırılırken, hafif yaralı Emre Gezer, Sonay Erer, Ercan Kılıç, Mehmet Ali Göçer, Mahir Serdar Yazıcı ve Hasan Yıldız'ın ise tedavileri yapılarak taburcu edildikleri öğrenildi.
Yaralanan 14 kişiden ise, Ömer Hacıali, Ahmedo Hacıali, Hamit Demircan, M.Emin Fatihoğlu, Salih Demir ve Bayda Özcan'ın hastanelerde tedavileri sürüyor.
Saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Güvenlik güçleri kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için ilçede geniş kapsamlı operasyon başlattı.
Son Güncelleme: 29.08.2015 00:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.