Pkk'nın Kaçırdığı 400 Kilo Amonyum Nitratla İlgili Bursa'da Bir Tır'da Arama Yapıldı

Bülent CİVANOĞLU- Hüseyin TÜCCAR/BURSA () - ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi’nde, PKK’lı teröristlerin 400 kilo amonyum nitrat kaçırılmasıyla ilgili olarak Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nce 81 ilin Emniyet Müdürlüklerine gönderilen...

29 Ekim 2014 Çarşamba 12:20
Pkk'nın Kaçırdığı 400 Kilo Amonyum Nitratla İlgili Bursa'da Bir Tır'da Arama Yapıldı






Bülent CİVANOĞLU- Hüseyin TÜCCAR/BURSA () - ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi’nde, PKK’lı teröristlerin 400 kilo amonyum nitrat kaçırılmasıyla ilgili olarak Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nce 81 ilin Emniyet Müdürlüklerine gönderilen yazıyla, olayla ilgili olabileceği iddiasıyla aranan bir TIR, bu sabah Bursa girişinde durduruldu. Boş olduğu tespit edilen TIR, serbest bırakıldı.
Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne bağlı Aksu Köyü'nde, 27 Ekim’de özel bir kömür ocağına ait patlayıcı olarak kullanılan yaklaşık 400 kilo amonyum nitrat yüklü kamyon, PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldı. Araç daha sonra boş bir halde bulunurken, başka bir kamyona yüklenen amonyum nitrata ise ulaşılamadı.
Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı istihbarat çalışması sonucu olaya karışmış olabileceği iddiasıyla görüldüğü zaman durdurulması için tüm il emniyet müdürlüklerine gönderdiği TIR, bu sabah Ankara Yolunda Bursa'ya girerken, plaka belirleyen mobese tarafından tespit edildi.

155 Haber Merkezinin yönlendirilmesi sonucu durdurulan aracın sürücüsü S.K., bu sabah Eskişehir'den aldığı içersinde ne olduğunu bilmediği bir yükü Bozöyük'e bıraktığını, boş olan aracını ise yırtılan brandasını diktirmek için Bursa'da Küçük Sanayiye götürmek istediğini söyledi. S.K., bir süre önce İzmir girişinde polisler tarafından durdurulan aracında özel olarak eğitilen köpekler tarafından arama yapıldığını ve hiç bir şey bulunmadığını sözlerine ekledi.
Polisler yol kenarına park edilen ve çevresine şerit çekerek önlem aldığı TIR'ı, daha sonra Yunuseli Mevkii'nde boş bir araziye çekip, branda ile kapalı dorsesinde arama yaptı. Aramalar sonunda hiç bir patlayıcıya rastlanmayan TIR, gerekli incelemelerin yapılmasının ardından iki saat sonra serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.