Polisle İşbirliği Yaparak Telefon Dolandırıcılarını Yakalattı

MALATYA'da bir avukatlık bürosunda çalışan Şule Aygül, kendisini telefonla arayıp, dolandırmak isteyen şüphelileri polisle işbirliği yaparak suçüstü yakalattı. Malatya’da bir avukatlık bürosunda çalışan Şule Aygül’ü...

03 Kasım 2014 Pazartesi 18:48
Polisle İşbirliği Yaparak Telefon Dolandırıcılarını Yakalattı






MALATYA'da bir avukatlık bürosunda çalışan Şule Aygül, kendisini telefonla arayıp, dolandırmak isteyen şüphelileri polisle işbirliği yaparak suçüstü yakalattı.
Malatya’da bir avukatlık bürosunda çalışan Şule Aygül’ü arayan kişiler kendilerini 'polis' olarak tanttı. Aygül’e kimliğinin kaybolup kaybolmadığını soran şüpheliler, genç kadından "6 ay önce kaybettim" yanıtını aldı. Şüpheliler, "Kimlik bilgilerin terör örgütü mensuplarının eline geçmiş. Senin adınla hesabından para çekecekler. Onları yakalatmamız için söyleyeceğimiz hesaba para yatırman gerekiyor" dedi. Bir süre dolandırıcılarla konuşan Aygül, telefonu kapatmadan banka şubesine kadar gitti. Ancak bu sırada dolandırılmak istendiğini anlayan Şule Aygül, yanında bulunan arkadaşının yardımıyla durumu hemen polis ekiplerine iletti.
Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro ekipleri, bankada dolandırıcılarla telefonla konuşan Aygül’ün yanına geldi. Bu sırada polisten haberi olmayan telefon dolandırıcıları Aygül’den evinde ziynet eşyasının olup olmadığını da sordu. Dolandırıcılar kadından evindeki ziynet eşyalarını da getirmesini isteyince Aygül, sivil bir polisin kullandığı taksiye binerek eve gitti. Aygül'le telefonda sürekli irtibatta olan dolandırıcılar, genç kadından ziynet eşyaları ve paraları mahalledeki caminin yanına getirmesini istedi. Bu sırada telefonu dinleyen polisler hemen belirtilen noktada kestaneci ve mısır satıcısı gibi davranarak beklemeye başladı. 
Dolandırıcıların isteği üzerine boş bir tarlaya para şeklinde hazırlanan kağıt ve ziynet eşyalarını bırakan Aygül'ün ayrılmasının ardından gelen bir şüpheli bırakılan poşeti aldığı sırada pusuya yatan polislerce suçüstü yakalandı.
İ.B. gözaltına alınırken şebekenin lideri olduğu sanılan H.U. ise Şanlıurfa’ya kaçmak istediği sırada polis tarafından otobüs terminalinde yakalandı. Gözaltına alınan 2 şüpheli de Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülürken, Şule Aygül herkesi uyararak bu tür durumlarda mutlaka polisi aramalarını istedi.
Bu arada dolandırıcıların daha önce Malatya’da bir kişiden 50 bin ve başka bir kişiden de 29 bin TL miktarında para ve ziynet eşyası dolandırdığı ortaya çıktı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.