Pozantı'da zehirlenerek ölen baba- kız baldıran otu yemiş

Malik GÖDELİNER / POZANTI(Adana), () - ADANA'nın Pozantı İlçesi'nde zehirlenerek ölen 83 yaşındaki Sabiha Bulut ile kızı 44 yaşındaki Meryem Bulut'un zehirli olan baldıran otu yedikleri ortaya çıktı. Pozantı İlçe merkezine 30 kilometre...

31 Mart 2015 Salı 17:14
Pozantı'da zehirlenerek ölen baba- kız baldıran otu yemiş






Malik GÖDELİNER / POZANTI(Adana), () - ADANA'nın Pozantı İlçesi'nde zehirlenerek ölen 83 yaşındaki Sabiha Bulut ile kızı 44 yaşındaki Meryem Bulut'un zehirli olan baldıran otu yedikleri ortaya çıktı.
Pozantı İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Yağlıtaş Mahallesi'nde oturan 82 yaşındaki Mehmet Bulut, eşi Sabiha Bulut ile bekar kızı Meryem Bulut, pazar günü araziden topladıkları yabani otları pişirerek yedi. Yemeğin hemen ardından rahatsızlanan Sabiha Bulut, mahalle sakinleri tarafından Pozantı Devlet Hastanesi'ne götürülürken yolda öldü. Bir süre sonra Mehmet Bulut ile kızı Meryem Bulut da rahatsızlanınca 112 Acil'den yardım istendi. Ambulanslarla Adana kent merkezine getirilen baba Bulut, Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne, kızı ise özel bir hastaneye götürüldü. Meryem Bulut da doktorların tüm çabalarına rağmen yaşamını yitirirken, Mehmet Bulut tedavisinin ardından taburcu edildi.
'BÖLGEDE YENEN BİR OT DEĞİL'

Sabiha Bulut ve kızı Meryem Bulut, mahalle mezarlığında toprağa verildi. Olayı duyan Pozantı Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Çay, evlerine giderek eşi ve kızını kaybeden Mehmet Bulut ile yakınlarına başsağlığı diledi. Çok üzücü bir olay olduğunu belirten Mustafa Çay, aldığı bilgilere göre ailenin baldıran otu yediğini söyledi. Ailenin yedikleri otun zehirli olduğunu bilmediğini ifade eden Başkan Çay, şöyle dedi:
"Baldıran otu yemişler. Kaynatmışlar, soğanla kavurduktan sonra yemişler. Yaşlı kadın sofranın başındayken birden yıkılıp ölmüş. Diğer ikisi de eve gelen gelinlerinin haber vermesi üzerine hastaneye götürülmüş. Baldıran otu, bizim bölgede yenen bir ot değil. Maydanozgillerden olan ve maydanoza benzeyen bir otmuş. Bizim buralarda ot ile yemek yapmak meşhurdur ve zaman zaman değişik otlardan yemek yaparlar ama bu çok yenen ve bilinen bir ot değil."
Sabiha Bulut ve kızı Meryem Bulut'un ölüyle ilgili soruşturma başlatılırken, yemekten incelenmek üzere numune alındığı belirtildi. Öte yandan Pozantı İlçe Tarım Müdürlüğü görevlilerinin de ailenin yediği otu incelemeye aldığı bildirildi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.