Reyhanlı'da Kaçak Akaryakıt Borusu Döşeyen 'kösetebek' Ele Geçirildi

Ramazan ÇELİK/REYHANLI (Hatay), () - HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde yapılan operasyonda jandarma, Suriye ile Türkiye arasında akaryakıt kaçakçılığı için boru döşeyen 'Köstebek' adlı sondaj makinesi ele geçirdi. İl Jandarma Komutanlığı...

03 Kasım 2014 Pazartesi 11:44
Reyhanlı'da Kaçak Akaryakıt Borusu Döşeyen 'kösetebek' Ele Geçirildi






Ramazan ÇELİK/REYHANLI (Hatay), () - HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde yapılan operasyonda jandarma, Suriye ile Türkiye arasında akaryakıt kaçakçılığı için boru döşeyen 'Köstebek' adlı sondaj makinesi ele geçirdi.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Reyhanlı İlçesi'nin Suriye sınırında bulunan Kuşaklı Mahallesi'ndeki bir evde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı ihbarı üzerine operasyon düzenledi. Operasyonda evde arama yapan ekipler, 18 ton ağırlığında, 6x2.5 metre ebatlarında  'Köstebek' adlı yatay sondaj makinesi ile makineye ait 4 metre uzunluğunda boru ele geçirirken, yeraltına döşenmiş 40 boru tespit etti.
Olayla ilgili adı açıklanmayan 2 kişi, gözaltına alınarak götürüldükleri jandarmada sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
YERİN ALTINA BORU DÖŞÜYOR
Operasyonda ele geçirilen köstebek, yerin altından yatay bir şekilde boru döşüyor. Köstebeklerin birçok çeşidi olduğu ve bazılarının 4 kilometreye kadar yerin altına boru döşediği belirtiliyor. Suriye'deki iç savaşın ardından güvenlik güçlerinin sınırda sıkı önlemler alması üzerine ağır darbe yiyen kaçakçılar, akaryakıt kaçakçılığını yerin altına döşedikleri borularla yapıyor.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.