Rize Emniyet Müdürü makamında şehit edildi

Rize'de şoke eden olay... Emniyet müdürü Altuğ Verdi, bir polis memuru tarafından makamından tabancayla vuruldu. Saldırıda Personel Şube Müdürü de yaralandı.

11 Aralık 2018 Salı 17:19
Rize Emniyet Müdürü makamında şehit edildi






Rize Emniyet Müdürü makamında şehit edildi

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, bir polis memuru tarafından makamında uğradığı silahlı saldırıda şehit oldu. Olayda Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile bir polis memuru da yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren polis memuru vurularak etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Rize'ye hareket etti. Soylu, 'Başımız sağolsun' dedi.


Edinilen bilgilere göre, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, makamında bir polisin silahlı saldırısına uğradı. Olayda Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma polisi de yaralandı. İddiaya göre, saldırı tayin sorunu yüzünden gerçekleşti. 

Silah seslerinin duyulmasının ardından binaya giriş çıkışlar kapatıldı.

Saldırının ardından Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin de aralarında bulunduğu 3 yaralı, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Silah seslerinin duyulmasıyla birlikte çevik kuvvet ve özel harekat ekipleri binaya girdi.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Saldırıyı düzenleyenin Derepazarı İlçe Emniyet Amirliği Trafik Şube'de görevli polis memuru İsmail Hakkı Saraçoğlu olduğu belirlendi. Saraçoğlu'nun 14 yıldır polis memuru olduğu öğrenildi. Saldırganın da yaralı olduğu ifade ediliyor. 


İLK AÇIKLAMAYI BAKAN SOYLU YAPTI

Saldırının hemen ardından bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ve 2 kişinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin gazetecilere bilgi vermişti.

Soylu, "Şu an hastanedeler. İnşallah kurtarmak için doktorlarımız çaba gösteriyor. Olayla ilgili derin ayrıntıyı arkadaşlar ifade edecekler. Bakan Yardımcımız ve Emniyet Genel Müdürümüz Rize'ye hareket ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Soylu, şehit haberinin ardından Rize'ye hareket etti. 

RİZE VALİSİ ÇEPER: ALTUĞ MÜDÜRÜMÜZ ŞEHİT OLDU, 2 ARKADAŞIMIZ YARALANDI

Doktorların çabalarına rağmen Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin şehit olduğu saldırıya ilişkin açıklama yaptı. 

Vali Çeber, saldırıda Verdi'nin şehit olduğunu belirtirken, yaralı 2 polisin durumunun nispeten iyi olduğunu belirti. 

Açıklamasında saldırının tayin isteyen bir trafik polisi tarafından gerçekleştirildiğini belirten Vali Çeper, "Maalesef çok üzücü, elim bir olay. Çok sevilen, çok başarılı Altuğ müdürümü şehit olmuştur, 2 arkadaşımız yaralanmıştır. Biri personel şube müdürümüz, biri de Altuğ müdürümüzün koruması. Olayı gerçekleştiren de Derepazarı ilçesinde görevli trafik polisi. Bugün emniyetin görüş günü, Altuğ müdürümüz onunla da görüşüyor. Bunlar görüşmeye girerken gerekli tedbirler alınmakla birlikte, görüşmeden sonra dışarı çıkıyor, silahını aldıktan sonra çok ani bir şekilde makama geri dönüyor. Sonra orada Altuğ müdürümüzü ve personel şube müdürümüzü, ardından da içeri müdahale için giren koruma arkadaşımızı yaralıyor. Altuğ müdürümüz hastaneye geldiğinde durumu ağırdı. Maalesef biraz önce şehit oldu. Hepimiz çok üzgünüz" dedi. 

Saldırgan hakkında da bilgi veren Çeper şunları söyledi, "Bilgiler henüz çok taze ancak ilk söylenen bu arkadaşımız burada bir üniversite kazanmış, aslında Derepazarı buraya çok yakın bir ilçemiz ama il merkezine gelmek istemiş. Ama tabi planlama var, bu sanırım uygun görülmemiş, muhtemelen istediği sonucu alamadı. Biz ilk etapta o şahısla ilgili de, ben ona polis memuru diyemiyorum, o hainle ilgili de bir şeyler sorduk. Bu sıkıntısının dışında sessiz, kendi halinde bilinen birisi. Tabi onun da cezasını çekecek. Yaralılarımız nispeten iyi, ikisi de ameliyata alındı."

"15 TEMMUZ KAHRAMANLARINDAN"

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Şehit Emniyet Müdürü Verdi'nin 15 Temmuz'un kahramanlarından biri olduğunu ifade etti. Avcı, saldırının tayin isteği sebebiyle gerçekleştiğine dair bilgiler olduğunu söyledi. 


 

Son Güncelleme: 11.12.2018 14:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.