Sabancı Suikasti zanlısına örgüt 'Öl' emri vermiş

Özdemir Sabancı Suikasti faillerinden İsmail Akkol'un Türkiye'ye örgüt tarafından 'Eylemde ölmesi' için gönderildiği ortaya çıktı..

04 Şubat 2016 Perşembe 12:12
Sabancı Suikasti zanlısına örgüt 'Öl' emri vermiş






Sabancı Suikasti zanlısına örgüt 'Öl' emri vermiş

Türkiye'yi sarsan Özdemir Sabancı suikastinin DHKP-C’li İsmail Akkol’un ismi, örgütün önüne geçince bileti kesildi. Türkiye’de eylem yapmasına karar verilen Akkol’a, “Git Türkiye’de çatışarak öl” denildi!.

ÖRGÜT İÇİN PROPAGANDA FIRSATI

İsmail Akkol gibi sembol bir ismin Türkiye’de eylem yapmasının örgüte ivme kazandıracağı görüşüne varıldı. Akkol’un ölümüyle “İsmail Komutan Ölümsüzdür” diye kampanya başlatarak yeni ve motive olmuş elemanların katılımlarının sağlanmasını hedefledi. Ancak Akkol ve Adıyaman’ın eylem yapamadan yakalanması örgütün tüm planlarını alt üst etti. Teröristlerden Fadik Adıyaman'ın çantasından, kanser  tedavisinde kullanılan ilaçlar çıktı.

MİT ve Aydın polisi; önceki gün son yılların en önemli operasyonuna imza atmış, 20 yıldır aranan Özdemir Sabancı suikastının sanığı İsmail Akkol ve DHKP-C’nin kamp sorumlusu Fadik Adıyaman Söke Otogarı’nda sahte kimliklerle yakalanmıştı. Ankara’ya eyleme giden Akkol ve Adıyaman’ın çantasından Kalaşnikof silah ve mühimmatlar çıkmıştı. İsmail Akkol’un 20 yıl sonra neden Türkiye’ye eyleme geldiğini ortaya çıktı.

'CANLI BOMBA OL' TALİMATI!

DHKP-C’nin Almanya’da Zerrin Sarı, Faruk Ereren ve Musa Aşoğlu’nda oluşan sözde merkez komitesi, İsmail Akkol’un ismi örgütün önüne geçince eylem yapmasına karar verdi. Türkiye’de dosyasının 28 Mart 2017’de zamanaşımına uğrayacak olması nedeniyle Akkol’a “Git Türkiye’de ve çatışarak öl” denildi. Yanına da yaşlandığı için Fadik Adıyaman verildi. Adıyaman’dan da canlı bomba olarak ölmesi istendi.

EYLEME GELECEK İKİ TERÖRİST KİMDİ?

İstihbarat birimleri DHKP-C terör örgütünün yeni bir stratejiye gittiğini belirledi. Sembol isimlerin bir bir eyleme gönderilerek ölmesi planlandı. Örgütün liderleri Hüseyin Fevzi Tekin ile Yunanistan’da yakalanan ve serbest bırakılan Bilgehan Karpat ve Şerif Turunç için de aynı karar verildi. Karpat ve Turunç da eylem için Türkiye’ye gönderilecekti.

TERÖRİSTLERE VATANDAŞ TEPKİSİ

Akkol ve Adıyaman, çevik kuvvet ekiplerince alınan geniş güvenlik önlemleri altında emniyetten çıkarılarak sağlık raporu almak üzere Aydın Devlet Hastanesine götürüldü. Slogan atmak isteyen Akkol ve Adıyaman’a polis engel oldu. Teröristler, hastane çıkışı vatandaşlara da tepki gösterdi.

GİTAR ÇANTASINDA KATLİAM BOMBALARI

DHKP-C'li İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ı takibe alan polis, çatışma ihtimaline karşı operasyon için en uygun zamanı bekledi. Gitar çantası ve bir koli otobüs bagajına verilince, iki terörist silahlarına ulaşamadan kıskıvrak yakalandı.


Son Güncelleme: 04.02.2016 12:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.