Sahte Chek-Up çetesi çökertildi: Lüks hayatı yakalattı

Sahte kart bastırarak İstanbul'da olmayan bir Chek-Up merkezini varmış gibi göstererek binlerce kişiyi dolandıran çete, polisin takibi sonucu çökertildi.

03 Nisan 2018 Salı 13:48
Sahte Chek-Up çetesi çökertildi: Lüks hayatı yakalattı






Sahte Chek-Up çetesi çökertildi: Lüks hayatı yakalattı

Kart bastırarak vatandaşlara olmayan bir merkezden Chek-Up hizmeti vaad eden, sahtekarlıkları ortaya çıkınca "2 bin TL daha borcunuz var, ödeyin yoksa haczederiz" tehditleri savuran çetenin çağrı merkezi bile kurduğu ortaya çıktı.

İstanbul'da "Check-up hizmeti veriyoruz" diyerek sahte kart bastırıp binlerce kişiyi dolandıran 13 kişilik çete çökertildi. Çete lideri Aziz Tarhan T.'nin 2 gece kulübüne ortak olduğu ve lüks bir yaşam sürdüğü öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, check-up hizmeti için kart bastıran bir çetenin çok sayıda vatandaşı dolandırdığını belirledi. Çete üyelerinin itiraz eden vatandaşları da "Ödeme yapmazsanız avukatlarımız size haciz kararı çıkartacak" diyerek korkuttuğu tespit edildi.

Dolandırılan vatandaşlara hiçbir geçerliliği olmayan sahte kart gönderen çetenin, 350 lira vererek sahte kart alan vatandaşları yeniden aradığı, '350 -500 lira daha ödemeniz var' diyerek yeniden dolandırdığı, itiraz eden vatandaşları da "2 bin lira hizmet parası verin yoksa haczederiz" diye tehdit ettikleri anlaşıldı. Vatandaşların, kartlarını kullanmak için hastanelerin kapısından dönünce dolandırıldıklarını anladıkları belirtildi.

Çetenin tespitinin ardından polis, şüphelilerin Kağıthane'de kurdukları bir çağrı merkezinin de aralarında bulunduğu 13 adrese operasyon düzenledi. Çete lideri Aziz Tarhan T.'nin de aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Çete lideri Aziz Tarhan T.'nin Kadıköy Acıbadem'de lüks bir villada yaşadığı, 2 gece kulübüne ortak olduğu ve lüks bir yaşam sürdüğü öğrenildi.

Polisteki işlemleri tamamlanan çete üyelerinden 5'i tutuklanırken 8'i adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.