Sahte engelli raporu düzenleyen çeteden işkenceli tehdit

İşitme engellileri dolandıran ve üyeleri halen firarda olan çetenin, mağdurlarını şikâyetçi olmamaları için tehdit ettiği öne sürüldü.

17 Nisan 2018 Salı 11:44
Sahte engelli raporu düzenleyen çeteden işkenceli tehdit







Sahte engelli raporu düzenleyen çeteden işkenceli tehdit

Aralarında işitme engellilerin de bulunduğu çete Kocaeli, Bursa, Eskişehir, Japonya ve Güney Kore’nin ardından İstanbul’da da 8 kişiyi dolandırırken, davacı olan engelli bir vatandaşa işkence yaparak tehdit diğer engellilere göz dağı verdiği ortaya çıktı.

İşitme engelliler İlknur Karacaoğlu, Meral Aksu, Sinan Özyıldırım, Erhan Ekinci, Fatih Kurtuluş, Şerafettin Şimşek, Fatma Karakaya ve Selahattin Bozdağ, dolandırıcılara toplamda 600 bin lira kaptırdıklarını ileri sürdüler. Dolandırıcıların yine aynı yöntemi kullandığı, kısa vadede yüksek kâr payı verecekleri bir şirket kurduklarını söyleyerek işitme engellileri ağlarına düşürdükleri öğrenildi. İşitme engelliler adliyeye giderek suç duyurusunda bulundu. İşitme Engelli Tercümanı Münevver Öztopçuoğlu da şikâyetçi olan mağdurların tehdit edildiğini söyledi. Öztopçuoğlu “Haber gazetede çıktıktan sonra işitme engellilere fotoğraf göndermeye başladılar. Dolandırılan ve şikâyetçi olacağını söyleyen işitme engelli Selçuk Taşatan’ı geçen yıl dövüp fotoğrafını çekmişler. O fotoğrafı şimdi herkese gönderiyorlar. ‘Eğer şikâyetçi olursanız sizi de böyle yaparız’ mesajı veriyorlar” dedi.

38 yaşındaki Selçuk Taşatan ise geçen yıl Ö.H.Ç.’nin adamları tarafından darp edildiğini belirterek “Şikâyetçi olacağımı söylediğimde beni darp ettiler. Darp ettikten sonra fotoğraflarımı çektiler. Daha sonra korktuğum için şikâyetçi olmadım” diye konuştu.

Mağdurlar İlknur Karacaoğlu, Meral Aksu, Sinan Özyıldırım, Erhan Ekinci, Fatih Kurtuluş, Şerafettin Şimşek, Fatma Karakaya ve Selahattin Bozdağ kendilerini dolandıran ve tehdit eden çetenin yakalanmasını istiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.